Nord-Norge United

SUPPORTERBLOGG: Siste dagen i den femte måneden i året, og alt ble snudd fullstendig på hodet i Tippeligaen. I hvert fall for oss som kommer fra Nord-Norge.

GUL JUBEL: Bodø/Glimt kunne slippe jubelen løs etter å ha rundspilt Mjøndalen på Aspmyra. De gule vant 5-1. I Trondheim sikret Tromsø et sterkt poeng borte mot Rosenborg.
  • Jørund Johansen
Jørund Johansen

Jeg vet det, jeg er Glimt-supporter og skal egentlig ikke unne Tromsø noen ting i hele verden. Men jeg tenker mer på fotballen enn rivaliseringen. For man er nesten nødt til å tenke først og fremst på fotballen for at rivaliseringen skal være der. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Bodø/Glimt vant hele 5-1 på Aspmyra mot Mjøndalen. Et mirakuløst resultat for oss som har fulgt Glimt denne sesongen. Endelig løsnet det. Endelig klarer vi å score mål. Endelig leder vi til pause. Endelig trer samtlige spillere frem i lyset og kjemper med hjertet utenpå drakten. Det er så fantastisk deilig.

Det er på grensen til orgasmisk.

Tromsø-ran på Lerkendal

Så hvorfor velger jeg å trekke fram Tromsø og rivaliseringen? Det har vel ingenting med vår forløsende seier å gjøre, tenker du kanskje? Jeg ser litt annerledes på ting.

Tromsø-fansen kunne juble for ett poeng mot serieleder Rosenborg på lerkendal søndag.

Tromsø klarte på ett eller annet vis å rane med seg et poeng fra Lerkendal. Forsvaret til TIL ble bombardert gjennom hele kampen. Og jeg mener dette er bra. Det er bra for gullkampen i Tippeligaen. Og det er bra for slaget om Nord-Norge.Bodø/Glimt og Tromsø skal ikke rykke ned. Ingen av de to lagene. Nord-Norge trenger to lag i Tippeligaen. Vi trenger slaget om Nord-Norge. Det blir jo ingen rivalisering hvis vi har et av lagene nede i OBOS-ligaen. Og det blir heller ikke den samme rivaliseringen hvis begge er nede der. Vi vil gjenskape årets 16. mai-kamp også neste år.

Lov å være optimist

På et eller annet punkt så er vi nødt til å stå sammen. Selvfølgelig koser vi oss i Bodø litt hvis Tromsø rykker ned. Det hører med. Men Nord-Norge United ønsker å prege Tippeligaen.

Men nok om rivalene i Nordens Paris. Glimt klarte å ta en ny hjemmeseier. To seirer på de to siste kampene hjemme på Myra. Er noe i ferd med å skje?

Det hviskes et stille "fort Aspmyra". Et veldig stille et. Vi skal være forsiktige med å rope for høyt. Vi ligger enda der nede, men det er virkelig lov å være litt optimistisk nå. Ja, vi gikk på en kjempesmell mot Lillestrøm. Vi var elendige. Men det er på Aspmyra vi skal gjøre det, og det er i ferd med å skje.

Heller Glimt i Tippeligaen enn Tromsø, det må jeg bare få sagt. Men for fotballens skyld så velger jeg begge to oppe i det gjeveste selskap. Vi elsker å hate Tromsø, men aller mest elsker vi å slå dem i slaget om Nord-Norge! Og en siste ting: nå er Glimt på vei opp.