Fotball

Kind Bendiksen: - Har vært mindre spilletid enn jeg hadde ønsket

Molde-spiller Thomas Kind Bendiksen har bare spilt 138 av 990 mulige minutter i eliteserien denne sesongen. Fredag venter tidligere lagkamerater i TIL på Alfheim.

Eliteserien fotball 2015: Viking - Molde (1-2).Moldes Thomas Kind Bendiksen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • Rune Robertsen
  iTromsø

Den tidligere TIL-spilleren som tok overgang til Molde etter forrige sesong har fått lite tillit hos trener Tor Ole Skullerud. Av de 11 kampene forrige sesongs seriemester har spilt i eliteserien i år har Kind Bendiksen kun startet en kamp i tillegg til fire innhopp.

— Det har vært litt start og stopp fordi jeg har hatt småskader og sykdom gjennom oppkjøringen. Men siden serien har startet har jeg hatt mindre spilletid enn jeg hadde ønsket, erkjenner Kind Bendiksen til iTromsø.

Han poengterer at han på ingen måte lar seg stresse av å sitte mye på benken.

— Jeg visste at det kom til å være en prosess med å komme seg inn på laget i starten, sier han.

- Uheldige

For trass i manglende spilletid i Molde har oppholdet vært utviklende for harstadværingen.

— Det har vært utrolig lærerikt. Vi har en spillerstall som jeg mener holder et veldig høyt nivå, og det vises hver dag i treningshverdagen, så for min egen utvikling.

Allerede fredag venter et TIL-lag uten seier på Alfheim for Molde. Selv om han har forlatt klubben følger Kind Bendiksen tett med hva som skjer med Gutan.

— Jeg har følt veldig med TIL, fordi det er ingen tvil om at TIL har vært uheldig. Prestasjonene har vært mye bedre enn det poengfasten tilsier. Til tider har jeg syntes direkte synd på gutan, og jeg tror det vil snu. Det ser man tendensen til med poeng mot Odd og RBK, sier Kind Bendiksen til iTromsø.

Opp- og nedturer

Han har fortsatt jevnlig kontakt med flere av sine tidligere lagkamerater, men fredag vil de ikke få noe gratis.

— Det blir spesielt å spille mot TIL på Alfheim. Jeg hadde mange oppturer og noen nedturer, men totalt sett tre flotte år i Tromsø, og jeg har et fantastisk forhold til klubben, sier han.

I kveld spiller laget mot Fyllingsdalen i cupen, og får dermed langt kortere hviletid enn TIL foran fredagens kamp.

— Vi er såpass heldig at vi har en stor og sterk stall som gjør at det burde være uproblematisk å spille cupkamp så kort tid før, men Kind Bendiksen.

Les også

 1. Heigre kan bli TIL-keeper på permanent basis

 2. Nå kan Svendsen endelig møte Liverpool-stjernen

 3. Magnus Andersen: - Jeg har spilt meg i form

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Tromsø IL