Fotball

- Har veldig lyst på én kamp til

<br></br><br></br><p><strong>BENIDORM (<a href="http://www.adressa.no">adressa.no</a>):</strong> Men for å nå finale må Jönsson og co få hjelp fra Spartak Moskva.</p>

Fotball, 28. januar 2012 , Copa del SolDalian Aerbin FC ¿ Rosenborg BK 1-3trener Jan Jönsson , RBK

 • Ole K. Sagbakken

I kveld er det duket for et aldri så lite mestermøte i Benidorm, om man kikker på den skandinaviske fotballhistorien.

RBK møter IFK Gøteborg, i en kamp som først og fremst avgjør hvor lenge Rosenborg blir i Spania før hjemreise Trondheim.

Etter seier over Dalian (3-1) og straffeseieren over Spartak sist, har RBK fem poeng på to kamper (seier i straffekonkurranse gir to poeng i turneringen. Med seier over IFK i kveld, kan Rosenborg dermed bli klar for finale i turneringen.

En finale som spilles tirsdag kveld.

— Vi har veldig lyst til å klare det. En ekstra kamp hadde passet veldig fint for oss; vi har spilt på oss selvtillit her nede , sier Jan Jönsson til adressa.no

Molde må avgi poeng

— Samtidig er ikke det i vår makt. Vi skal gjøre det vi kan for å vinne vår kamp - det vil vi jo alltid når vi er med i en turnering. Så får vi se om det holder, sier han.

Årsaken til usikkerheten er som i eliteserien i fjor: Molde. Ole Gunnar Solskjærs menn har tatt seks poeng på sine to kamper, og leder Rosenborgs gruppe. Dermed må Spartak Moskva - som møter Molde lørdag ettermiddag - ta poeng for at RBK skal komme til finalen.

Skulle det ikke bli finale, er RBK ferdig med kampene i Copa Del Sol.

Angrepsfokus

Jan Jönsson har brukt mye tid på forsvarsspill så langt i 2012. Under Spania-oppholdet har angrepsspillet kommet mer med i treningshverdagen, og nå håper svensken han ser framgang under lørdagens kamp.

— Vi stresset for mye mot Spartak Moskva. Det er fint å spille hurtig framover, men vi må variere. Vi ble rett og slett for ivrige, sier han.

Rosenborg stiller følgende lag (4-4-2): Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm - John Chibuike, Rade Prica.

PS! RBK-aktuelle Pontus Farnerud er ikke med sin nye klubb IFK i kveld. Ifølge klubbens hjemmesider slutter ikke Farnerud seg til laget før i neste uke.

Les mer om

 1. Forsesong

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tromsø møter Samuel Eto´o

 2. SPORT

  Issah mister resten av Spania-oppholdet

 3. FOTBALL

  - Hentet inn for å være bærebjelke

 4. FOTBALL

  Jönsson reagerte på grisetaklinger

 5. FOTBALL

  Rosenborg skriker etter forsterkninger

 6. FOTBALL

  - Drømmen er A-kontrakt