BEKREFTET: Pardew blir ny manager for Hangelands klubb

Kjøpes ut av kontrakten med Newcastle.

Alan Pardew tar over gamleklubben Crystal Palace.

Britiske medier har vært samstemte de siste dagene: Alan Pardew blir ny manager for Crystal Palace.

Nå bekrefter Crystal Palace ansettelsen på klubbens Twitter-konto.

Dermed har den tidligere norske landslagskapteinen Brede Hangeland, som signerte for Crystal Palace i sommer, fått ny sjef.

Pardew har en fortid i Crystal Palace. Han spilte for klubben mellom 1987 og 1991. — Jeg er absolutt henrykt over å være Crystal Palace' nye manager. Alle kjenner historien min her, det som er viktig er å ta klubben til et nytt nivå. Jeg tror at, med støtte fra Steve (Parish, klubbformann, journ. anm.) og styret, kan jeg hjelpe til å oppnå og skape ny historie for klubben, sier Pardew ifølge klubbens offisielle hjemmesider.

Pardew erstatter Neil Warnock, som fikk sparken etter flere svake resultater. Palace ligger tredje sist i Premier League med sine 16 poeng.

Kun Wenger har sittet lenger

Pardew kommer fra jobben som Newcastle-manager.

Han ble ansatt i desember 2010. Dermed var Pardew den som hadde sittet lengst som manager i samme klubb av denne sesongens Premier League-managere, bortsett fra Arsenals Arsène Wenger.

Nå er West Hams Sam Allardyce den som er nærmest Wenger på den listen. Allardyce ble ansatt i juni 2011. Pardew hadde kontrakt med Newcastle til og med 2019/20-sesongen, og Crystal Palace skal ha brukt betydelige pengesummer for å kjøpe 53-åringen ut av kontrakten.

Pardew har sittet i sjefsstolen på St. James' Park siden desember 2012. Under hans ledelse har klubben svingt kraftig i prestasjonene.

Høydepunktet kom da han var nær å lede «The Magpies» til Champions League i 2012. Til slutt endte laget på en sterk femteplass.

Upopulær

Pardew har etter hvert blitt svært upopulær blant store deler av Newcastle-fansen. Bunnpunktet for Pardew ble kanskje 29. september, da Newcastle tapte 0-1 borte for Stoke.

Da fortalte journalister på stedet at Pardew fikk til Newcastle-fansen for å takke dem for støtten etter kampen, men at managerne kun fikk hatmeldinger i retur. På det tidspunktet hadde Newcastle kun vunnet én av sine 14 siste seriekamper.

Etter nederlaget i Stoke har imidlertid Newcastle slått kraftig tilbake under Pardews ledelse

Storklubben fra Nord-Øst-England overrasket alle ved å vinne fem strake seriekamper, en seiersrekke som har gitt dem en langt mer trygg posisjon på tabellen.