Fotball

Vil forlenge med treneren trass i semifinale-fiasko

— Vi er veldig fornøyd med mannen.

Bayern-sjef Josep Guardiola er ønsket med videre i klubben.

Bayern Münchens styreformann Karl-Heinz Rummenigge insisterer på at klubben akter å forlenge kontrakten med trener Pep Guardiola. Spanjolen har fått tøff kritikk den siste tiden.

Guardiolas nåværende avtale med den tyske storklubben strekker seg fram til neste sommer. Hovedpersonen har sagt at han blir i München ut kontraktsperioden, men vil ikke si noe om hva framtiden bringer etter det.

Den siste tiden har Guardiola måtte tåle kritikk i tyske medier. Mesterligaexiten mot Barcelona bidro ikke til å lette presset på spanjolen. Bayern München har for lengst avgjort kampen om ligagullet, men røk også ut av den tyske cupen før finalen.

Forsvarer treneren

Guardiola har ikke klart å føre storklubben til mesterligafinale i noen av sine to første sesonger som trener. Ifølge tyske medier er det for svakt.

— Det er en klar anti-Guardiola-trend i mediene i øyeblikket, sier Rummenigge til avisen Süddeutsche Zeitung.

— Men det har ingen sammenheng med atmosfæren internt i klubben. Vi er veldig fornøyd med mannen, tilføyer han.

Styreformannen avviser på det mest bestemte at det finnes krefter i spillerstallen som ønsker en forandring på trenersiden.

— Jeg er i løpende diskusjon med flere nøkkelspillere, og de bekrefter det inntrykket jeg har hatt fra dag én. Alle er veldig fornøyd med en trener som har en tydelig plan, sier han.

Planen klar

Spørsmålet er om Bayern klarer å holde på stjernetreneren etter neste sesong.

— Dersom han på et tidspunkt sier «nå vil jeg prøve noe nytt», vil minst 15 klubber stille seg i kø. Ikke glem at han har vunnet fem titler her på to år. Det tror jeg er klubbrekord, sier Rummenigge.

Forhandlingene om en ny kontrakt starter ikke ennå.

— Vi er enige om å snakke om framtida i annen halvdel av 2015, og der står saken i øyeblikket. Han vet hva jeg ønsker, og det er at han blir, sier Bayern-sjefen. (©NTB)

Les også

  1. Nordtveits klubb sikret mesterligaplass

  2. Suárez møter sine gamle fiender Evra og Chiellini i finalen

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Josep Guardiola
  3. Bayern München