Fotball

Dette kan være en liten matchball

<p><strong>ÅLESUND:</strong> Søndag kommer Bodø/Glimt på besøk til Ålesund, til noe som AaFKs assistenttrener Geir Hansen betegner som en mulig liten matchball for AaFK. Og da håper han selvsagt på at AaFK vinner samtidig som HamKam taper hjemme mot ustabile Lyn.</p>

Hansen Foto: Staale Wattø

  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

Da vil i tilfelle AaFK har fire poeng pluss målforskjellen bak til jumbo HamKam, og da lukter det minst kvalifisering for tangotrøyene. Men Glimt har vært veldig gode i år — et Glimt-lag som av bortimot et samlet Fotball-Norge var utpekt som den klare dumpekandidaten i eliteserien før seriestart. Nå kjemper imidlertid Glimt om medaljer!

Men Glimt sliter med mannskapet foran AaFK-kampen. Begge de faste midtstopperne Johan Lædre Bjørdal og Per Verner Rønning er ute, det samme er venstreback Willis Forko (gule kort). Og i går kom nyheten nordfra om at Stig Johansen sliter med lyskene og har bestemt seg for å kutte ut for i år. Hva dette kan føre til for Glimt er vanskelig å si, men faktum er i hvert fall at AaFK vil møte et nesten helt nykomponert Glimt-forsvar som umulig kan ha den samme klasse som det forsvaret som til nå har spilt veldig solid for klubben.

Usikker

Geir Hansen mener at såpass mange fravær både kan slå negativt og positivt ut.

— Det kan selvsagt bli vanskelig for Glimt å få til det samarbeidet og det samspillet som de har hatt tidligere, når så mange er borte. Men samtidig vil de nye som kommer inn gi jernet for å vise at de er gode nok for laget. Og siden Glimt nå virker som om de er i en liten "down", kan nye spillere inn faktisk slå positivt ut for dem. Uansett tror jeg at vi må konsentrere oss aller mest om oss selv og om hva vi skal gjøre for å vinne søndag.

Martins inn for Johansen?

Geir Hansen tror ikke at Stig Johansens fravær vil svekke laget offensivt. Lagets toppscorer Thiago Martins er spillerklar igjen etter flere uker på skadelista, og fjorårets AaFK- innleide spiss Håvard Sakariassen står også klar for et innhopp. Men det er Runar Berg på sentral midtbane og vingene Jan Derek Sørensen og ikke minst turbovingen Trond Olsen som må stoppes søndag. Runar Berg er servitør av ypperste klasse når han får tid og rom, og Olsen og Sørensen tjuvstarter på alle mulige kontringer. Og ingen når dem igjen dersom de først har fått en meters forsprang.

— De to vingene jobber sånn halvveis hjemover, men går ikke lengre bak på bana enn at de kan være med i fremste rekke når Glimt kontrer. Så vi må stoppe Glimts kontringer, det er første bud, fastslår han.

Venstrebackdilemma

Daniel Arnefjord har karantene for AaFK, og det betyr ganske sikkert at Enar Jääger får jobben med å stoppe Trond Olsen. Men hvem skal da få jobben med å stagge "gamle" Jan Derek på AaFKs venstreside i forsvar?

— Vi har vel tre muligheter der. Enten "Halli" Gudmundsson, Erlend Holm eller Jonathan Parr, mener Geir.

Geirs far Bjørn Hansen, en trenerlegende i Rosenborg som Nils Arne Eggens høyre hånd i en mannsalder, er nå "konsulent" for Glimt, og drar til Bodø med jevne mellomrom for å drille laget defensivt. Og der har han gjort en flott jobb. Men Geir påstår at han egentlig ikke vet så mye om hva pappa gjør på Glimt-treningene.

— Vi snakkes sjelden, og når vi prates på telefonen er det ikke fotball vi prater om. Men jeg tror det er Glimts forsvarsspill min far jobber mest med. Om han kommer til kampen søndag vet jeg faktisk ikke. Jeg har ikke vært i Trondheim på et helt år - jeg er blitt ålesunder jeg nå!

Les også

  1. Slik tar Stabæk gull

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien