Fotball

WBA sikret poengdeling mot Everton

Sterk debut for nyansatt manager Pepe Mel.

Diego Lugano feirer sin viktige 1-1-scoring sammen med Claudio Yacob.
  • Jo Trønsdal Bævre
Everton-spillerne Leon Osman (t.v), Bryan Oviedo (t.h) og Kevin Mirallas (midten) feirer sistnevntes 1-0-scoring.

West Bromwich — Everton 1-1:

De to lagene hadde hver sin omgang da det ble 1-1 og poengdeling på The Hawthorns mandag kveld. Everton startet best, og gikk til pause med en fortjent ledelse gjennom Kevin Mirallas, mens WBA viste styrke i andreomgangen og sikret til slutt ett rettmessig poeng ved Diego Lugano kvarteret før slutt.

Dermed forblir Everton på sjetteplass på tabellen med sine 42 poeng, mens WBA på sin side gikk opp til en 13.-plass etter kampen. 22 poeng er fasiten for laget fra Midlands.

Spillet bølget frem og tilbake

Før kampen var det knyttet spenning til om West Bromwich, i meget svak Premier League-form, ville snu trenden med ny manager på plass. Og innledningsvis så det ut til at den nye sjefen Pepe Mel hadde gitt laget, som bare står med én seier i Premier League siden 2. november, en vitamininnsprøytning.

WBA kom sågar til kampens første sjanse etter åtte minutters spill, da Vydra la inn presist mot Morrison på bakerste stolpe. Heldigvis for Everton var keeper Howard med på notene og fikk bokset unna. Like etter skjedde det i motsatt ende av banen, da Oviedo hamret til på hel volley etter et frispark. Ballen snek seg like utenfor.

Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, selv om Everton etter hvert skaffet seg et lite overtak rent spillemessig. Tjue minutter ut i kampen kom en ny mulighet for bortelaget, da Mirallas dro seg fri inne i sekstenmeteren og dro av et hardt skudd, som Foster reddet godt.

Fortjent Everton-ledelse

Etter en periode med Everton-dominans tok hjemmelaget litt over igjen utover i omgangen, uten at det førte til de helt store mulighetene. Det nærmeste var etter at Vydra satte på turboen på en overgangsmulighet, og fikk lagt inn mot Gera. Ballen endte etter litt klabb og babb opp i klypene til Howard.

To minutter senere, nærmere bestemt i det 41. spilleminutt, skulle muligheten by seg for Merseyside-laget. Ballen ble slått opp fra midtstopper Distin, og etter en hodeduell mellom Olsson og Lukaku, endte ballen hos Mirallas på gjennomløp, som med det havnet alene med keeper. Der gjorde belgieren ingen feil - og dermed gikk Everton opp i en fortjent ledelse, som også sto seg til pause.

WBA sterkere etter pause

West Bromwich åpnet friskest i andre omgang. Etter et par småsjanser, kom Midlands-laget til sin hittil største sjanse i kampen ved 55 spilte minutter, da Anelka ble spilt vakkert igjennom på høyresiden. Klubbnomaden satte fart, og la inn mot innbytter Anichebe som fikk avsluttet fra fem meters hold. Skuddet gikk via Jagielka, og rett på Howard som dermed fikk avverget.

Foruten en god Everton-sjanse etter en skråvolley signert Mirallas, var det WBA som både styrte spillet og skapte sjansene etter hvert som andre omgang skred frem. Og det var hjemmelaget som kom til den neste sjansen, da et innlegg fra høyresiden endte hos Morrison inne i feltet, som brukte muligheten til å banke ballen høyt på tribunen.

Fortjent utligning

Hjemmelaget fortsatte presset, og kvarteret før full tid, fikk de uttelling. Etter en corner, som det ikke ble noe av, klarte WBA å holde trykket oppe. Nevnte Morrison fikk lagt inn fra høyre, og inne i feltet ventet Diego Lugano som fikk stanget inn utligningen. Et mål som for øvrig var midtstopperens første i WBA-trøyen.

West Bromwich fortsatte presset etter målet, og det lå en ny scoring i luften. Everton-forsvaret klarte dog å rydde unna det som kom i den fem minutter lange stormen. De siste minuttene bølget spillet frem og tilbake med sjanser til begge lag. Nærmest var Everton i siste minutt av overtiden, da et frispark fra Baines endte hos Barry, som hamret til knallhardt. Ballen gikk via en offsideplassert Distin og i mål - og dermed endte den sjanserike kampen 1-1.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. West Bromwich Albion FC
  4. Everton FC