Fotball

Er Arsenals neste manager på Emirates i kveld?

BLOGG: Roar Stokke spekulerer om Arsene Wengers avgang kan være nærmere enn hva mange tror.

SNART SCENESKIFTE?: Fotballekspert Roar Stokke tror Arsenal-manager Arsene Wenger (t.v) kan bli erstattet av sjefen for onsdagens motstander, Dortmund Jürgen Klopp.
  • Roar Stokke

Jürgen Klopp vil ikke vise hardt prøvede Arsene Wenger noen nåde i kampen om gruppeseieren i kveld. Tvert om, så ønsker tyskeren å forsterke kritikken mot franskmannen gjennom å lede Dortmund til deres sjette strake seier i turneringen. For å slippe å møte Real Madrid i åttenedels-finalen i februar.

Nå er kritikken mot det svake forsvarsspillet hos Londonklubben ikke lenger forbeholdt de frustrerte supporterne, men nå er også en styrtrik russisk eier, Usmanov, endel av hylekoret. Rett eller urett, all den tid eiere burde stilet kritikken direkte til Wenger og ikke gjennom media, men Arsenals manager er utsatt for kritikk om dagen.

Oppsummerer Manchester Uniteds seiersmål mot Arsenal, achilleshælen i Wengers byggverk, det naive forsvarsspillet? Arsenal dominerer kampen, har ballen mest og stillingen er 1-1. Igjen så spiller de som om de er udødelige, og uten tanke for at motstanderen kan straffe dem for kun å tenke angrep. Og da skjer det selvsagt. Ballmist, elendig førsteforsvar hvor ingen tar et maksløp for å presse ballføreren, ingen tar sygende returløp og ingen plukker opp motstandernes spillere på sprint inn på Arsenals banehalvdel. Og det ubalanserte forsvarsspillet resulterer i et nytt tap.

Déjà vu

Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

A never ending story. Og prisen å betale for mange skader, lite samspilte spillere, og en manager som har latt det gå inflasjon i å overse den defensive organiseringen, og satse hele butikken på det offensive spillet.Det spørs hvor lenge dette kan fortsette for Wenger. Hvor langt motløsheten kan bre seg over de billige baklengsmålene vi har blitt så vant til å se.

Alle skjønner at selv Arsene Wenger har sin tid som manager for Arsenal, men er tidspunktet for et sceneskifte i sjefsstolen nærmere enn hva mange av oss tror?

Les også

Wenger slår tilbake mot Arsenal-topp

Kan erstatteren sitte på motstanderbenken onsdag?

Klopp har blitt koblet til England en stund, og han sier selv at han kun behersker engelsk som et andrespråk, og at hans trenerstil krever god kommunikasjon med spillerne.

Jürgen Klopp har gjort en fantastisk jobb med Borussia Dortmund, og hans filosofi ville nok passet godt på Emirates. Både Klopp og Wenger sverger til offensiv fotball, men Klopps Dortmund, har en taktisk tilleggsdimensjon i Europa, de har et mye bedre forsvarsspill og spiller med en større intensitet i presset på ballføreren.

Stjernefall hos begge lag

Èn ting har de to managerne til felles, enorme skadeproblemer. Det er nesten ubegripelig hvor skadeutsatt de to klubbene er. Og har vært. Lenge.

Jeg har selvsagt ikke svaret på hvorfor det er sånn, men at det vil gi en stor resultatgevinst å forbedre skadeomfanget, er helt selvsagt. Og det er like selvsagt at mye er gått tapt på grunn av skadene på sentrale spillere.

Både Theo Walcott, Mesut Özil, Jack Wilshere og Marco Reus vil savnes i kveld, kanskje også Danny Welbeck. Alle spillere som ville krydret kampens offensive spill.

Uten at dette fratok de rutinerte managerne nattesøvnen av den grunn. De er blitt vant til denne situasjonen begge to.

Både dagens, og morgendagens Arsenalmanager?

Noe må man få kunne spekulere i, fra et togsete mellom Manchester og London. Om ikke annet for å slå de to timene ihjel.

Sportslig hilsen Roar

Les også

  1. Han er kultfigur og legende - samtidig

  2. Stokke-bloggen: Vanskelig å være stor

  3. Roar Stokkes drøm i 2015: Kommentere Molde i Champions League

  4. Roar Stokke: Derfor er «Klubben i mitt hjerte» skivebom

Les mer om

  1. Champions League
  2. Arsenal FC
  3. Jürgen Klopp