Fotball

Storseier for Skjelbred og Jarstein: Tidligere Chelsea-spiller herjet

Salomon Kalou var i praktslag fredag kveld.

Det ble en god dag på jobben for Per Ciljan Skjelbred (t.v) og hans Hertha. Her i duell med Mönchengladbachs Jonas Hofmann.

Hertha Berlin — Borussia Mönchengladbach 3-0

Den tidligere Chelsea-spilleren var kampens store spiller og scoret alle målene da Hertha Berlin utklasset Borussia Mönchengladbach 3-0 i Bundesliga fotball fredag.

Tre dager før de tar imot landslagskollegene til oppkjøringsleir i vante omgivelser i Berlin, skaffet Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred seg en dose selvtillit med gode prestasjoner og en sterk seier. Skjelbred trekker fram som en av banens beste.

Hertha Berlin klatret med seieren til en foreløpig tredjeplass på tabellen før resten av serierunden avvikles lørdag og søndag.

Salomon Kalou herjet for Hertha Berlin.

For Borussia Mönchengladbach ble kvelden vond. Patrick Herrmann ble sendt til sykehus med frykt for en alvorlig skade, og i slutten av omgang pådro verdensmester Christoph Kramer seg sitt annet gule kort og ble utvist.

Kalou hadde da allerede sendt Hertha i ledelse. Han en gang til før og en gang etter pause, begge mens hjemmelaget spilte elleve mot ti.

Les også

Solskjær takker denne mannen for at han ble en bedre fotballtrener

I overtall

Gjestene innledet kampen best foran 51.934 tilskuere på Olympiastadion. Tobias Strobl og Raffael kom til gode sjanser, men maktet ikke å overliste Jarstein.

I stedet scoret Hertha på sin første ordentlige sjanse. Kalou fikk stå alene og nikket Michell Weisers innlegg i mål til sitt første mål for sesongen.

Herrmann skadet seg deretter i en duell med Vedad Ibisevic. Trener André Schubert og hans støtteapparat reagerte sent, og det gikk fem minutter før innbytter Fabian Johnson var klar til å entre banen.

Herrmann ble sendt rett til sykehus.

– Patrick sa at han hørte det knase i beinet. Det ser ikke bra ut, sa Gladbach-manager Max Eberl om skaden.

Les også

Den norske håndballstjernen er gravid - står over EM

Gladbach-tabber

Hertha nyttet sjansen til å gjøre 2-0 før Johnson entret banen. Gjestenes Nico Elvedi klarerte rett i lagkamerat Jannik Vestergaard, og ballen spratt til Kalou, som scoret sitt annet mål i kampens 33. minutt.

Kramer måtte av banen seks minutter senere, etter en felling av Fabian Lustenberger. Dermed fikk Hertha spille resten av kampen i overtall.

Gladbach kom til noen gode sjanser i annen omgang, men Jarstein reddet Vestergaards nikk og kaptein Lars Stindls skudd. Med Tysklands landslagssjef Joachim Löw blant tilskuerne satte Kalou punktum i det 84. minutt.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Rune Almenning Jarstein
  3. Per Ciljan Skjelbred
  4. Hertha Berlin