Fotball

Kristiansund ble for sterke for Træff

Scoret fem minutter før full tid.

STOR SJANSE: Træffs Simon Markeng hadde kampens første sjanse, men klarte ikke å gjøre mål. Her fra forrige cupkvalifisering, hvor Træff vant 5-0 mot Eide/Omegn
  • Daniel Nerli Gussiås

Træff gjestet Kristiansund Fotballklubb i cupens 2. kvalifiseringsrunde onsdag kveld. Det ble bare nesten for Træff, etter to seine mål imot. Dermed er laget ute av årets Norgesmesterskap. Jan Kristian Sørli kom inn fra benken og avgjorde for Kristiansund med scoring i det 85. og 86. minuttet.

Hang med i starten

Træff hang bra med i store deler av 1. omgang, men utover i kampen ble det mer og mer tydelig hvilket lag som hadde mest å gi.

Store deler av 1. omgang ble en jevn affære, og begge lag hadde sine sjanser de kunne omsatt i mål. Simon Markeng hadde omgangens første og største sjanse etter kvarteret da han ble spilt igjennom av Arne Amar Kotlica. Spissen kom alene med Kristiansund-keeper Sondre Mehus Lekve, men maktet ikke overliste sisteskansen. Her burde det stått 1-0 til Træff.

Les også

Åsane henter Molde-spiller på lån

Flere KFK-sjanser

Ti minutter senere skapte vertene sin første skikkelige sjanse. Jan Roger Angvik sendte av gårde et skudd fra hjørnet på 16-meteren. Avslutningen gikk via Træff-keeper Sivert Beinset, i stolpen og ut.

Bare fire minutter senere var også kaptein John Erik Klinge farlig frempå. Etter et hjørnespark fikk han sendt av gårde et skudd mot mål. Avslutningen ble derimot klarert ut fra streken av midtstopper Henrik Hjelle.

Det siste kvarteret av omgangen var jevnspilt, helt til Lars Kvalvik fikk avsluttet et fint angrep like før pause. Skuddet havnet like utenfor stolpen, og dermed viste tavla 0-0 til pause, og 3-1 i sjanser, i favør vertene.

Les også

Marerittuke for Molde-kapteinen

KFK tok over

I 2. omgang hadde Træff bestemt seg for å legge om til et høyere press, og lykkes også med det i innledningsvis. Dette uten å skape de helt store sjansene fremover på banen. Omgangens første sjanse var det målgarantist Jan Roger Angvik som sto for da han ble spilt igjennom av en lagkamerat, men Træff-keeper Sivert Beinset var våkent ute og fikk ballen unna.

Træffs eneste skikkelige målsjanse i 2. omgang kom like etter, da Ronny Fredriksen sendte av gårde et knallhardt frispark fra 25 meter. Suseren gikk like til side for mål.

Etter dette tok hjemmelaget fullstendig over, og det skulle bare gå minutter til hjemmelaget igjen var farlig frempå. Denne gangen ved Anders Faksvåg Havneraas. Etter et meget godt forarbeid av spissen Mahmoud El Haj, fikk Havneraas ballen på ti meter. Han avsluttet direkte på første berøring, men ballen gikk like over tverrliggeren til Beinset.

To kjappe

Fem minutter før slutt kom den første scoringen. Mahmoud El Haj raste nedover høyresiden, og parkerte også midtstopper Thomas Larhammer på vegen inn i feltet. Foran målet fant han innbytter Jan Kristian Sørli, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, alene mot Beinset.

Og som om ikke det var nok. Sørli var ikke ferdig for kvelden, og bare minuttet etter skjer nesten det identiske som ved den første scoringen. Denne gangen er det Jan Roger Angvik som sender ballen inn fra høyresiden og finner Sørli. Og heller ikke denne gangen klarte Sivert Beinset å avverge avslutningen, som kontant suste inn bak ham.

Les også

Molde-fersking: - Om noen måneder kommer mitt navn til å være mye i media

– Skuffende

Selv om han hadde tro på avansement før avspark, ble kampen litt som Træff-trener Magnus Oltedal hadde fryktet.

– Jeg mente før kampen at vi absolutt var gode nok til å slå Kristiansund. Det var vi ikke i dag, og det er selvfølgelig skuffende. Når det kommer til baklengsmålene, så kan det å få to mål imot så seint i kampen virke veldig surt. Men om vi ser på kampbildet så ser vi jo det at målene kommer som et resultat av det som skjer tidligere i kampen, sier Træff-treneren.

– Man ser det helt fra siste halvdel i 1. omgang at Kristiansund tar mer og mer over, og skaper sjanse på sjanse. Sånn fortsatte det også etter pause. Sånn sett mener jeg vi ikke kan fokusere for mye på hvordan og når målene kom. Vi kan ergre oss over at de kom så seint, men velger heller å konstatere at de kommer av at vi blir presset sånn som vi blir, konstaterer Oltedal like etter kampslutt.

– Tror du likevel kampbildet kunne blitt annerledes om Simon Markeng hadde satt den store sjansen dere hadde, etter kvarteret?

– Kampen hadde nok helt sikkert blitt annerledes, men det er også en del andre faktorer som gjør av vi presterer som vi gjør i dag. Vi avslutter blant annet med en back-firer der to av de egentlig spiller i andre posisjoner. Vi er svært skadeutsatte, og flere sliter også med sykdom. Alle byttene vi gjør i løpet av kampen, kommer også som følge av skader på de som var utpå der fra start. Det vi må fokuserer på inn mot seriestart nå er rett og slett å få laget opp på beina igjen.

– Hvilke tanker gjør du deg etter dette, inn mot seriestart?

– Vi fikk oss virkelig en pekepinn på hvor vi bør være. Vi må være 100% fysisk, og fulltallige om vi skal hevde oss når serien begynner. Om vi ikke er det, er det lille forspranget vi har hatt med å spille en divisjon høyere spist opp med en gang av de andre lagene.

Træff spiller i år i avdeling åtte i 3. divisjon, sammen med blant andre Kristiansund Fotballklubb. Laget serieåpner borte mot Herd 9. april.

Les også

  1. Solskjær: - En god gjennomkjøring

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. SK Træff