Fotball

Fort(apte) Alfheim?

SUPPORTERBLOGG: Ett poeng på tre hjemmekamper. Det er syltynt når målet var å gjøre Alfheim om til fortet det var før 2014. Nå er det bokstavelig talt samling i bunn for både klubb og fans.

FORT ELLER FORTAPT?: Stabæk-spillerne jublet for mål og seier på Alfheim, mens TIL-spillerne i bakgrunnen depper.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind
Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter.

Det var ikke totalt bekmørkt på Alfheim torsdag. TIL skapte mange sjanser, men dessverre er man like kalde foran mål som en kopp nytrukket kaffe. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Det er selvsagt litt uflaks med i bildet med et par treff i treverket, men totalt sett er det ikke godt nok. I 1 divisjon kommer man unna med å brenne 4-5 sjanser per kamp, for der får man veldig mange flere muligheter til å sette ballen i nettet. Men som nyopprykket lag i eliten må man ta sjansene.

4-4-2, takk

Foruten det faktum at man må trene på avslutninger synes jeg personlig at man bør skrinlegge prosjektet med 4-2-3-1 i Ishavsbyen nå. Jeg skjønner at man ønsker å spille Gjermund Åsen bak spissen, han er best i den rollen, men den offensive planen med å spille langt på Ondrasek som skal heade ned til Åsen som igjen skal finne på noe smart eller spille ut på kant fungerer ikke.

Ikke finner Åsen Kobraen på noen god måte slik vi så i vinter, heller.

I alle årene jeg har fulgt TIL har jeg sett varianter av formasjoner, men vi har alltid spilt best i 4-4-2 og jeg ønsker at vi går tilbake til det nå og. Så kan man diskutere hvem som skal spille hvor. Men mine tanker går på Gjermund Åsen på venstrekanten der han var veldig god for Ranheim og få inn Jonas Johansen eller Mikael Ingebrigtsen som makker til Ondrasek på topp.

Har studert Messi

Zdenek har sine beste kamper med en ren makker der oppe og jeg føler meg ganske sikker på at han ville blitt bedre med det igjen.

Og mens jeg er inne på Mikael Ingebrigtsen. Også på torsdag var han et uromoment. Det er en nytelse å se han trekke inn mot midten fra kantposisjonen sin og med det lave tyngdepunktet sitt så får han til gode avslutninger som er centimetere fra å gå inn to ganger i den lave vårsola på Alfheim.

Favorittspilleren til Mikael er Lionel Messi, man ser at han studert den kjappe argentineren mye.

Det finnes fans som roper på Steinar Nilsens avgang, men jeg ser at dette laget har mer inne og støtter ikke den tanken, men jeg vil se endringer, det må til. Alfheim virker fortapt nå, men kan enda bli et fort.

Dommer søker ny stilling — #StevieWonder

Disse ordene kom ut på Isbergets twitterkonto etter kampen mot Stabæk og det var ikke tvil om at diskusjonstemaet etter kampen på torsdag var den hårreisende dommerfeilen før Stabæks første scoring.

Mikael Ingebrigtsen får støvelen til Ondrasek i ansiktet der begge går i en duell, blodet fosser ned kinnet på talentet.

Skade i hode og ansikt skal blåses på umiddelbart, men den vandrende katastrofen som dømte kampen torsdag, Ken Henry Johnsen, lot bare spillet gå videre og det endte i kontring og mål. Steinar Nilsen var i harnisk sammen med resten av stadion. Katastrofedømming rett og slett.

Sjokkerende nok har han gjort det samme før i en kamp mellom Stabæk og Haugesund der en Stabæk-spiller lå nede med hodeskade og i påfølgende angrep fikk FKH straffe.

Nå gjorde nevnte Johnsen en drøss med dårlige avgjørelser i denne kampen begge veier. Og TIL tapte ikke nødvendigvis på hans tabbe, men man gikk til pause med 0-2 istedenfor 0-1, og det drepte nok mye av kampen.

Nå må dommerkomitéen i NFF våkne. Johnsen står ekstremt mye feil og har enten ikke kontroll på reglementet, eventuelt er han svaksynt. Han kan ikke få dømme Tippeliga mer og bør i beste fall få en ekstra lang sommerferie.

Det er direkte trist at man må fokusere så mye på dommere, men de driter seg loddrett ut uke etter uke og det avgjør matcher i det lange løp.

Støtt laget i gode og onde dager

Mine siste avsnitt i denne omgang rettes mot tilskuere på Alfheim. Og legg merke til at jeg sier tilskuere og ikke supportere. Med kun 3080 mennesker offisielt innenfor portene torsdag (jeg tipper det reelle tallet var 2000-2200), så hjelper det laget særdeles lite at folk drar i pausen av kampen.

Dere som gjør det er vel kanskje ikke interessert i å være på kampen i utgangspunktet og behøver vel heller ikke være på Alfheim. Jeg vet at om formen snur og man vinner 4-5 kamper på rad, så er dere på plass igjen. Skal man støtte et lag så skal det gjøres på godt og vondt. Jeg vet ikke hva problemet i Tromsø er, men kanskje man skal senke kravene til sitt eget lag litt istedenfor å bare stikke etter 45 minutter når man ligger under?

Også vi supportere som møter opp uke inn og uke ut, hjemme som borte kan ta vår del av kritikken, men selv om vi ikke synger i 90 minutter hele tiden så står vi der i hele kampen uansett om vi taper eller vinner. Og synger vi ikke betyr ikke det at vi gir faen i å støtte laget, utenom spillerne så er det vi som tar tapene tyngst, som dveler ved dette i to dager, men allikevel klarer å se positive tegn og gleder oss til neste kamp.

Jeg avslutter der jeg startet. Nå er det samling i bunn for klubben og fansen, ja kanskje til og med for tilskuerne. Og den samlinga starter i Kristiansand søndag, da er vi der igjen med stor tro på seier. EYA TIL!

Les også

  1. Mikael Norø Ingebrigtsen, den nye favoritten

Les mer om

  1. Supporter
  2. Tromsø IL