Fotball

Skullerud: - Nå gir vi de andre lagene muligheten til å stikke av

Molde tapte i serien for tredje gang på en måned.

svp://100704?view=bt
  • Lars Anders Vestad

0-2-tapet mot Tromsø var Moldes tredje tap på én måned, og det fjerde siden serien startet 7. april. Den regjerende seriemesteren har dermed tapt en tredjedel av seriekampene så langt, og har samtidig gitt Rosenborg en gyllen anledning til å stikke av i toppen av tabellen.

Tor Ole Skullerud ga skryt til Tromsø etter tapet (Arkivfoto).

Det var naturlig nok en skuffet Tor Ole Skullerud som møtte pressen etter kampen. Han var svært misfornøyd med de første 45. — Jeg er skuffet over at vi ikke var hvassere før pause. Vi var rett og slett puslete, og ble løpt og duellert ut av det. Vi hadde ballen i store perioder, men møtte et Tromsø-lag som var stramt organisert, og som vi ikke klarte å bryte ned, sier han.

Les også

Bunnlaget Tromsø med sjokkseier mot Molde

Irriterende avslutning

Tromsø ledet 2-0 da halvtimen var spilt, etter scoringer av Kent-Are Antonsen og Marcus Hansson. Etter 36 minutter var Mohamed Elyounoussi nær ved å redusere for Molde da han chippet ballen elegant forbi keeper, men en spektakulær redning på streken av innbytter Lasse Nilsen hindret mål.

Molde leverte en betydelig bedre 2. omgang, og de siste 20-25 minuttene mobiliserte de en god sluttspurt. Både Sander Svendsen og Ola Kamara var nære ved å score, men Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre leverte flere praktredninger og holdt nullen.

— Keeper var god, men hadde den chippen til "Moi" gått inn før pause, så hadde vi fått en voldsom "go" inn mot 2. omgang. Jeg er fornøyd med avslutningen på kampen, men det er irriterende å gå inn i et avbrekk med den opplevelsen her, sier Skullerud.

Og fortsetter:

— Vi har vært bra i det siste og ville avslutte her med seier. Det er stor forskjell på det og å tape. Dette var en viktig kamp for å henge med, og nå gir vi andre muligheten til å stikke av. Det ville vi jo ikke.

Les også

Kind Bendiksen ønsker seg tilbake til Tromsø i fremtiden

Roter på bortebane

Molde har spilt sju seriekamper den siste måneden. Tre har endt med seier, én med uavgjort og tre med tap. Det er en statistikk Skullerud og Molde ikke ønsker å være bekjent av.

— Vi har tapt tre kamper borte, og det er for dårlig om vi skal henge med ordentlig. Vi må prestere bedre i den type kamper enn hva vi har gjort i mai, sier han.

Nå er det 15 dagers pause i eliteserien, og mange av Molde-spillerne drar direkte på landslagssamlinger. Når laget samles igjen, kommer storkampene på løpende bånd. Vålerenga er første motstander, og lørdag 27. juni er det også duket for match mot Rosenborg.

— Vi skal trene godt inn mot kampene mot Vålerenga og Rosenborg. Dette er kamper vi pleier å angripe og være gode i, og jeg gleder meg veldig til å spille mot dem, sier Skullerud.

Annullert scoring

Ola Kamara er én av spillerne som ikke skal på landslagssamling, men som skal ha et lite avbrekk og bli kvitt noen småskader før serien begynner på igjen. Spissen, som blant annet fikk en scoring annullert på Alfheim, var skuffet etter å ha avsluttet den hektiske kampperioden med et svakt tap i Tromsø.

— Det er utrolig skuffende, for vi hadde veldig lyst til å vinne kampen og legge press på de foran oss. Vi spilte ikke slik vi hadde avtalt, og da fikk vi det vanskelig, sier han.

Vålerenga er motstander i neste seriekamp. Den spilles på Aker stadion lørdag 20. juni klokken 18.

Les også

  1. - Vi liker supportere som tar vare på spillerne, spesielt når det ikke går så bra

  2. Tromsø-kapteinen: - Dette er 12 på en skala fra 1 til 10

svp://100704?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Molde FK