Chibuike erstatter Prica mot Rapid

<p>Jönsson gjør få endringer fra Hønefoss-kampen.</p>

Trondheim 20120719.Europa-League kvalikk, RBK-Ordabasy. Rosenborg møter FC Ordabasy på Lerkendal Rosenborgs John Chibuike (tv) i duell med Bekzat Beisenov (th) under kvalifiseringskampen mellom Rosenborg og Ordabasy torsdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg er allerede ute av Europa League før de tar imot Rapid Wien torsdag kveld. Men det blir likevel ikke noe reservelag Jan Jönsson sender ut til sesongens siste hjemmekamp. Trolig blir den eneste endringen på spissplassen.

— Rade Prica har skadet foten, så dermed kommer John Chibuike inn, sier Jönsson på pressekonferansen på Lerkendal.

Steffen starter på benken

Steffen Iversen tar farvel med Lerkendal-publikummet torsdag kveld. Jönsson forteller at veteranen må nøye seg med et innhopp.

— Han kommer ikke til å starte. Men det er veldig trolig at vi får se han på banen i løpet av kampen, sier Jönsson

Strandberg usikker

Stefan Strandberg fullførte ikke kampen mot Hønefoss, og har vært skadeplaget de siste ukene.

— Stefan må vi se på rett før kampen. Men vi har tre midtstoppere som har vært gode i høst. Når en av dem har begynt å halte, har en annen kommet inn og prestert. Rønning spiller om Stefan ikke blir klar, sier Jönsson.

Daniel Örlund sliter med kneet, og Alexander Lund Hansen har startet de siste kampene. Det blir også tilfellet mot Rapid. Jönsson er fornøyd med Lund Hansens prestasjoner.

— Han har vært bra og stabil. Selvtilliten hans vokser jo mer han spiller. Siden Örlund ikke er hundre prosent fysisk nå, er det en bra mulighet for Lund Hansen å stå i de to viktige kampene vi har igjen, sier Jönsson.

Örlund skal operere kneet i nærmeste fremtid, men det er enda ikke tatt en endelig beslutning om inngrepet utsettes til etter kampen mot Bayer Leverkusen.

Lagoppstillingen mot Rapid (4-4-1-1):

Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg (Rønning), Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Mikkel Diskerud, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm - Tarik Elyounoussi - John Chibuike.