Fotball

Halve Tromsø-laget spiller Pokémon Go: – Vi springer ut av garderoben når det dukker opp noe

Mikael Norø Ingebrigtsen (19) og Jostein Gundersen (20) er bare to av en rekke TIL-spillere som har kastet seg på det populære mobilspillet.

POKÉMON-TRENERE: Mikael Norø Ingebrigtsen (t.v) og Jostein Gundersen har blitt bitt av Pokemon-basillen. Foto: NTB scanpix/Skjermdump/NTB scanpix

  • Robin Andersen

Pokémon Go har tatt verden med storm den siste uka, og både barn, ungdommer og voksne har jaktet etter Pokémon, både i Tromsø og alle andre steder i verden. Nå har spillfenomenet strekt seg hele veien til Alfheim og TIL-treningene. Hos "Gutan" er det ikke rent få som spiller det heller.

– Vi er en god gjeng som spiller det, sikkert opp mot 10 stykker, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø, som har gode minner fra barndommen om spillet veldig mange har et forhold til.

Les også

  1. Tromsø-komet tilbake i trening etter «mystisk» spysyke

  2. Tromsø-spillere kan forsvinne: - Kommer det et godt bud skal det mye til at vi ikke selger

– Det er et klassespill, og det vekker gamle minner fra da man spilte det på Gameboy i barndommen, også er det ekstra interessant når du får det på mobilen, sier en engasjert Ingebrigtsen

Han virker å ha stålkontroll på hva som finnes i nærområdet.

– Vi har funnet ut at vi har en gym (sted der du kjemper mot andre Pokémon-trenere) her på Alfheim, men vi har ikke tatt over den ennå. Det har blitt lagt ned store planer om å gå inn der, slik at vi får tatt over den, sier TIL-kometen.

– Løper ut fra garderoben

Engasjementet og interessen blant TIL-spillerne er faktisk på et skyhøyt nivå.

– Det har blitt sånn at vi springer ut av garderoben når vi ser at det dukker opp noe i nærheten, sier Gundersen.

– Men for det meste holder vi det utenfor treninga, sier 20-åringen med et lurt smil, som ikke hadde noe annet valg enn å skaffe seg det utrolig populære mobilspillet.

– Selvfølgelig, når det har blitt så populært, så måtte jeg laste ned og prøve det. Jeg har kommet ok i gang, men er nok ikke blant de beste på laget helt riktig enda, sier midtstoppertalentet.

– Mye dødtid

TIL-trenerne virker ikke som de har altfor mye imot at spillerne går rundt på Alfheim for å lete etter Pokémons.

– De har jo mye dødtid utenfor treningene, så det å bruke tida på andre ting kan jo være greit. Av hva jeg har skjønt, så holder man seg i aktivitet med det, så det er ikke den dummeste tingen å gjøre, sier TILs assistenttrener Lars Petter Andressen om den helt nye spillaktiviteten på Alfheim.

– Blir du en bedre fotballspiller av å spille Pokémon Go, Ingebrigtsen?

– Det tilfører ikke så mye til TIL og TIL-treningene, men det er mest bare for moro skyld. Det er alltid gøy å dra opp Pokemon Go etter trening for eksempel, svarer unggutten med et smil.

Trener Bård Flovik vet om at flere av spillerne er bitt av Pokémon-basillen.

— Spillerne kan ikke gå seg tom og lete etter Pokémon. De må jo løse jobben sin som fotballspillere først og fremst. Men jeg ser ikke på dette som noe annet enn triviell moro, sier hovedtreneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL