Marlinho fra start for AaFK

AaFKS brasilianske spiss får sin første kamp fra start for de oransje, i dagens bortemøte med Mjøndalen.

NY PÅ SUNNMØRE: Marlon Mateus de Silva, eller Marlinho spiller fra start.

Marlon Mateus da Silvas (21), eller Marlinho som han kaller seg, kom til AaFK i august, og har til nå fått tre innhopp i den øverste divisjonen. Han har imidlertid vist sine kvaliteter på AaFKs andrelag i 2. divisjon. I dagens bortemøte med Mjøndalen får brasilianeren sin debut fra start.

Dyrestam med

Mikael Dyrestam har vært en av AaFKs beste spillere gjennom hele sesongen, men det var lenge usikkert om han kunne spille dagens kamp. Men Dyrestam er friskmeldt, og starter som midtstopper sammen med Oddbjørn Lie.

Les også

Mjøndalens festlige svar til NRK: «Fem grunner til at Vegard Hansen bør få sparken»

Ettersom Edvard Skagestad fikk sitt tredje gule kort for sesongen er han ikke med i dag, men tangotrøyene har Akeem Latifu tilbake på høyre back. Han stod over Molde-kampen med karantene for tre gule kort.

Alt å vinne for Mjøndalen

AaFK trenger Dyrestam til dagens kamp mot Mjøndalen, som på forhånd har bebudet at det vil bli mange innlegg og mye duellspill foran Sten Grytebust.

Mjøndalen er avhengige av å vinne dagens kamp, ettersom de ligger på direkte nedrykksplass foran sesongens to siste kamper. Det er imidlertid bare ett poeng opp til kvalikplass, og to poeng opp til sikker plass, men bruntrøyene har et vanskelig bortemøte med medaljejagende Viking i siste serierunde.

Les også

Ettertraktet ung spiss til AaFK på prøvespill

Dersom Mjøndalen taper, og Start og Tromsø vinner sine kamper, er Mjøndalen klar for nedrykk allerede før siste serierunde. Og det er verdt å merke seg at Mjøndalen ikke har vunnet på sine åtte siste seriekamper — siden 2-1-seieren over Haugesund 16. august.

Lite å spille for

AaFK har på sin side ikke særlig mye å spille for de siste to serierundene, med tanke på plassering. De kan klatre til 9. plass, men må også tenke på å holde Sarpsborg på 11. og Haugesund på 12. plass bak seg. I plasseringspenger skiller det imidlertid 400 000 kroner mellom 10. og 12. plass, så noe er det i potten for AaFK også.

AaFK må også klare seg uten Fredrik Carlsen, Carl Björk og Peter Orry Larsen til dagens kamp. Heller ikke Magne Hoseth er med i troppen, uten at det på forhånd er rapportert om årsak.

Lagene

AaFKs startellever (4-4-1-1): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Oddbjørn Lie, Mikael Dyrestam, Jo Nymo Matland – Henrik Bjørdal, Bjørn Helge Riise, Vebjørn Hoff, Aron Thrandarson – Marlinho - Leke James.

Innbyttere: Lie, Gretarsson, Mäntylä, Martinussen, Mos og Fet.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering