Norsk 15-åring er blitt sensasjon på internett: – Jeg har aldri sett et slikt slag før

Blokkeringen fra Christopher Chen går verden rundt.

  • Øystein Jorem

En video av en blokkering fra den 15 år gamle bordtennisspilleren Christopher Chen fra Trondheim har tatt av.

Videoen omtales i flere internasjonale medier, og er blitt sett flere hundre tusen ganger på under ett døgn.

Hendelsen skjedde i 2.-divisjonskampen mellom Ronny Solvoll fra Rana bordtennisklubb og Chen søndag.

Les også

Lagkameratens TV-utbrudd gikk viralt: – Vi lo av ham

I klippet ser vi 15-åringen i kamp med Ronny Solvoll fra Rana bordtennisklubb. I en ballveksling havner han bakpå etter en kort ball, og må stupe inn mot bordet for å redde ballen.

Han klarer det, men sklir og havnet under bordet. I et siste forsøk på å redde poenget dukker det plutselig opp en racket over bordkanten.

– Jeg tok bare opp racketen, men trodde han skulle treffe alle andre plasser enn der, sier 15-åringen.

Les også

Kun tre av ti voksne nordmenn er aktive nok: – Det er blitt et folkehelseproblem

Les også

Gjert Ingebrigtsen fyrer løs mot Olympiatoppen i ny bok: – De visste ikke hvem han var

– Hørte at folk lo

Liggende under bordet fikk han ikke med seg noe av det som skjedde, før han oppdaget publikums reaksjoner.

– Jeg hørte at folk begynte å le, og så begynte folk å klappe. Jeg hadde ikke trodd det skulle skje, og jeg kommer nok aldri til å klare noe slikt igjen, sier Chen.

Selv om folk i klubben sier at det måtte være han som skulle klare noe slik, sier hovedpersonen selv at han vanligvis ikke tar så store sjanser.

– Jeg gjør jo triks og morsomheter når jeg har muligheten, men det er for risikabelt å gjøre det i kamp, sier 15-åringen.

I klippet ser vi at Solvoll reagerer litt sent på returen, men klarer likevel å komme seg til den andre siden av bordet fort nok til å sende ballen tilbake. Selv om det er vanskelig å se på klippet, treffer han kanten på bordet og får poenget.

I etterkant går han bort og gratulerer sin unge motstander med blokkeringen. Selv om Chen tapte poenget, vant likevel Chen kampen med solide 3–0.

I etterkant har klippet vakt stor oppmerksomhet over hele verden. Hos nettstedet Bleacher Report har videoen blitt sett nesten 600 000 ganger på et halvt døgn. I sosiale medier får trønderen skryt.

Christopher Chen is my new hero. https://t.co/cyfkApkEHb

– Utrolig

Jørn Wilhelmsen fra Trondheim bordtennisklubb sier at Chen er en av de beste spillerne fra sin årsklasse i Norge, og at han er en humørspreder som av og til forsøker å gjøre morsomme triks på trening.

– Det er ganske utrolig at han klarer det. Sjansen for å få det til er ganske liten, det skal jo ikke egentlig gå an, sier han.

Han satt og så på kampen på dataen, og fikk ikke engang med seg hva som skjedde da ballen på mirakuløst vis ble reddet.

– Jeg holdt på med andre ting samtidig, så jeg klarte ikke engang å skjønne hva som skjedde. Men jeg brukte hele gårsdagen på å svare på henvendelser fra inn- og utland, og klippet er vist en over en million ganger i løpet av helgen, sier Wilhelmsen.

Ny hall tredoblet antall medlemmer

Også styrelederen i klubben, Rolf Erik Paulsen, er imponert over slaget til sin unge elev.

– Jeg har aldri sett et slikt slag før, og det tror jeg nesten ingen andre har heller. Selvsagt er det mange som driver på med tricks, men ikke som det her. Jeg tror nok ikke han vil få det til om han prøver igjen, sier Paulsen.