Fotball

Myhre vant skattesak

<p>Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre (37) inngikk forlik med skattemyndighetene, skriver Dagens Næringsliv.</p>

VANT SKATTESAK: Tidligere toppkeeper Thomas Myhre.
  • Toralf Sandø

Det er Dagens Næringsliv som tirsdag skriver om forliket mellom Skatt Vest og tidligere Viking-keeper Thomas Myhre. 37-åringen hadde stevnet skattekontoret for Stavanger tingrett, men saken ble forlikt før den kom for retten.

«Prinsipielt viktig»

— Prinsipielt har det vært en viktig og svært spesiell sak. Nå kan jeg konsentrere meg om sommerferie og trenerutdanning, sier Myhre til DN.

Skattekrangelen skriver seg tilbake til 2007 da Myhre skrev kontrakt med Viking. Han kom da fra den britiske klubben Charlton og hadde skattet 15 prosent flatt av inntekten sin i tråd med den norske artistskatteloven. Da han skrev kontrakten med Viking, fikk han 8 millioner kroner i signeringsbonus pluss 2 millioner kroner i lønn.

Loven endret

Samme år ble artistskatteloven endret, og Myhre ble ilagt en ekstraskatt på 3,2 millioner kroner. Dette mente Myhre og hans advokat, John Christian Elden, var i strid med Grunnloven § 97, som slår fast at «Ingen Lov maa gives tilbagevirkende Kraft».

- Grunnloven skal beskytte borgerne mot grådige statsmyndigheter, og vi er glade for at regjeringsadvokaten bidro til å skjære igjennom, sier Elden om forliket til DN.

  • Følg vår Silly Season-blogg: Sommerens rykter og overganger!

Skattevilkår bak avtalen

I et av prosesskrivene i saken pekte Elden, ifølge DN, på at da kontrakten med Viking ble signert, var avtalens innhold blant annet var motivert ut fra skattereglene som gjaldt på det tidspunktet.

Staten ved advokat Kine E. Steinsvik hos Regjeringsadvokaten ønsket ikke å gi noen kommentar til forliket overfor Dagens Næringsliv.