Fotball

Italia-kampen på Ullevaal er utsolgt

For første gang på tre og et halvt år.

Den engasjerte supporteren Jan Stian Nicholaisen jubler før kampstart i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion i Oslo 26. mars 2011. Det er forrige gang Ullevaal ble utsolgt til en landskamp. Foto: NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

— Kveldens kamp mot Italia er utsolgt. Takk for støtten. Vi gleder oss til fotballfesten i kveld, skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

Forrige gang Norges landslag spilte for et utsolgt Ullevaal, var mot Danmark 26. mars 2011. 24.828 tilskuere så Norge spille uavgjort, 1-1, i kvalifiseringen til fotball-EM i Polen og Ukraina i 2012. * Les også: Ta ut din startellever mot Italia

 • Direkte i kveld: Norge - Italia fra 20.45

Kveldens tilskuertall blir trolig det høyeste på 13 år.

— Det er moro, sier kommunikasjonssjef i NFF, Svein Graff.

STOR INTERESSE: Det var god stemning mellom Per Ciljan Skjelbred (t.v), Omar Elabdellaoue, Joshua King, Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi og Alaxander Tettey på gårsdagens Ullevaal-trening. Foto: NTB scanpix

Han tror det er flere grunner til at interessen for landslaget nå åpenbart har blusset opp.— Jeg tror det er store forventninger fordi det er ny kvalik og motstanderen heter Italia. Vi har mange unge spillere og vi opplever et generasjonsskifte, og vi har redusert prisene og forsøkt etter beste evne å bygge opp interessen rundt landslaget.

Mellom 26.000 og 27.000 tilskuere

De siste årene har Ullevaal stadion økt kapasiteten fra 25.000 til 27.000, forteller Graff.

— Kapasiteten er på rundt 27.000, og noen plasser som går bort til TV-produksjon, sikkerhet og så videre. Men nå har vi til og med solgt plasser som vi vanligvis ikke selger, siden pågangen har vært så enorm. Hvis alle som har kjøpt billett kommer i kveld, blir det faktiske tallet et sted mellom 26.000 og 27.000, sier Svein Graff.

Les også

Hjelp Høgmo med laguttaket

Det betyr at man trolig må tilbake til EM-kvalifiseringskampen mot Italia i 1991 for å finne et lignende tilskuertall på Ullevaal. Den kvelden var 27.500 mennnesker innenfor dørene til Norges nasjonalarena.A-landslaget har kun én seier på elleve kamper (2-1-seier over Moldova) under Per-Mathias Høgmos ledelse. Likevel blir det altså fullt hus når en ny EM-kvalifiseringen starter i kveld.

– Det er mange kjekke gutter vet du, hehe, som spiller litt annerledes fotball og prøver på noe nytt, sier kaptein Per Ciljan Skjelbred til NTB om hvorfor han tror det norske folket gidder å møte opp for å se et lag som knapt lykkes med noe.

– Det er ekstra motiverende. Jeg tror ikke jeg har opplevd fullsatt Ullevaal med landslaget. Det blir utrolig artig å lede guttene ut, sier Ciljan.

 1. Les også

  Ekspert: - Hvis man skal slå Italia, så er det nå!

 2. Les også

  - En mulighet til å begeistre

 3. Les også

  - Vi må legge vekk den norske gjestfriheten

 4. Les også

  Italienske journalister usikre på Contes lag

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Billettrush før Italia-kampen

 2. FOTBALL

  Så mange billetter er solgt til Norges landskamp mot Sverige

 3. FOTBALL

  Zlatan er mer populær enn EM-kvalik

 4. FOTBALL

  Stor interesse: Så mange billetter er solgt til Norges EM-kvalik mot Sverige

 5. FOTBALL

  Ullevaal nærmer seg utsolgt mot Malta

 6. FOTBALL

  Ullevaal utsolgt til Zlatan-møte