Derfor vinner Cardiff uten Solskjær som manager

Nordmannen får på pukkelen.

  • Roar Lyngøy

Cardiffs nye manager Russell Slade har fått en drømmestart. Først påførte han Nottingham Forest sitt første og så langt eneste tap for sesongen. Deretter ble Ipswich med Jonathan Parr beseiret denne uken.

Seks poeng på to kamper står i sterk kontrast til Ole Gunnar Solskjærs statistikk som Cardiff-manager:

Cardiff-spiss Adam Le Fondre.

I Championship ble det åtte poeng på syv kamper.Tar vi med sesongen da Solskjær forgjeves forsøkte å berge Cardiff fra Premier League-nedrykk ble det på 25 ligakamper fem seirer, fem uavgjorte og hele 15 tap.

– Overkompliserte

Cardiff-spiss Adam Le Fondre kritiserer Solskjær. Han har i det siste dannet en fryktet spissduo med Federico Macheda.

– Da Ole satt i sjefsstolen tror jeg at han overkompliserte ting. I Championship er det noen grunnleggende ting som gjelder: Hardt arbeid, og å kjempe ut motstanderen. Vi har arbeidet hardt de siste kampene, vi har en tropp med svært høy kvalitet, og man trenger ikke å gjøre det så komplisert. Det var rett av den nye manageren å vende tilbake til det grunnleggende, sier Le Fondre til Wales Online.

Det var Solskjær som hentet Le Fondre til Cardiff. Men spilleren var inn og ut av laget, og han var misfornøyd med at han ikke ble brukt som spiss.

– Fansen ønsket å se meg i angrep, og jeg er sikker på at Ole ønsket å bruke meg der. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg ble ikke brukt som spiss. Nå blir jeg det, sier Le Fondre, som scoret mot Ipswich.

Kritikerne har stilnet

Et av de store ankepunktene mot Solskjær var at han skiftet så mye på laget. Kommentator Steve Tucker i Wales Online er enig med Le Fondre i at Solskjær var for uberegnelig.

– Om Slade har gjort noe dramatisk etter at han kom inn, så er det å gjøre ting enklere. Det har ikke handlet om å legge til nye ting, men å ta bort ting, skriver Tucker.

Russell Slade har ledet Cardiff til strake seirer mot topplagene Nottingham Forest og Ipswich Town.

Cardiff-fansen ønsket seg Tony Pulis som ny manager, men i stedet falt valget på Leyton Orients Russell Slade. Han går for sin tredje strake seier i lørdagens møte med Millwall.– Cardiffs opprykkshåp virker reelt igjen, og tre strake seirer vil stilne dem som var tvilende til det nye regimet, skriver Tucker.

Etter 13 serierunder står Cardiff med 19 poeng. Opp til 6. plass og playoff er det nå kun tre poeng.