Ett poeng i trenerdebuten

Amazon-treneren godt fornøyd med det han så av laget mot formsterke Vålerenga.

TIDENES YNGSTE: Jahn Robert Holmgren (23) er den yngste topptreneren i Norge. Lørdag ble det ett poeng mot Vålerenga i hans hovedtrenerdebut.

AMAZON – VÅLERENGA 1-1

— Vi spilte veldig bra til tider, og det er jeg glad for å kunne si. Det bor mye i dette laget, og det skal vi klare å få ut nå mot slutten av sesongen, sier hovedtrenerdebutanten Jahn Robert Holmgren (23).

Tirsdag fikk Margunn Haugenes sparken som Amazon-trener, etter svake prestasjoner gjennom hele sesongen. Åtte poeng på 15 kamper sto Grimstad-laget bokført med. Dermed tok assistenttrener og spillerutvikler Holmgren over, og han fikk poeng på første forsøk. Han synes bare det er synd ikke laget tok alle tre poengene.

— Vi åpnet kampen veldig bra og hadde to feite sjanser tidlig – og burde tatt ledelsen. Så ga vi fra oss initiativet utover i omgangen og det siste som skjedde i omgangen var at Vålerenga scoret på en billig straffe, beskriver 23-åringen, og fortsetter:

— I pausen hadde alle fortsatt troen på tre poeng, men vi fikk det ikke helt til i starten av 2. omgang.

Fikk utligningen

Men vertene skulle få uttellingen. Trener Holmgren gjorde noen roteringer i laget for å få mer trykk på motstanderens mål. Det lykkes han med da 20 minutter gjensto av kampen. Shannon Smyth var en av spillerne som hadde fått en mer offensiv rolle og hun satte inn utligningen.

Da fikk vertene virkelig blod på tann og skapte flere sjanser mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen over streken. Dermed ebbet det ut med poengdeling, noe Holmgren synes er rettferdig.

— Kampen sett under ett, er uavgjort et greit resultat. Jeg er glad spillerne svarte etter kalddusjen rett før pause, og de siste 20 minuttene var veldig bra. Klarer vi å gjenskape det, skal vi bli vanskelig å slå utover høsten, sier Amazon-treneren.

Kampfakta

Amazon - Vålerenga 1-1 (0-1)

Fotball, eliteserien kvinner

Levermyr stadion, 58 tilskuere

Mål: 0-1 Tina Wulf Eikeland (45), 1-1 Shannon Smyth (71)

Gult kort: Kristin Carlsson, Vålerenga

Dommer: Ann-Marie Sjøvika, Brandval IL

Amazon (4-5-1): Karoline Sævareid Ellen Marie Wiersholm, Gro Ingvardsen, Linn Merethe Thune, Fride Tessem Mørkeset, Shannon Smyth, Marit Fiane Grødum, Kristine Meland, Trine Miriam Iversen - Trine Lise Åvik.