- Bille starter for Danmark

RBK-overgangen har sørget for at spissen får oppfylt en av sine største drømmer.

FÅR SJANSEN IGJEN: Nicki Bille Nielsen i duell med Polens Lukasz Szukala tidligere i år. Nå får han trolig hjemmedebuten.
  • Ole K. Sagbakken
svp://24172?view=adressa

TRONDHEIM (adressa.no): Han hadde aldri vært en del av Danmarks a-landslag før han kom til RBK, Nicki Bille Nielsen.

Nå er han med i hvert eneste uttak, i august fikk han debuten – og tirsdag oppnår spissen etter alt å dømme enda et av sine største mål i karrieren:

Å starte for Danmark foran hjemmefansen i Parken i København.

— Blir det slik, oppnår jeg helt klart ett av de største målene mine. Det første var å få debuten, så har det vært en stor drøm for meg å spille i rødt og hvitt i Parken, sier Bille – ifølge danske BT.

Tre mann uaktuelle

Årsaken til at avisen melder at Bille kommer til å starte mot Malta tirsdag, er blant annet fordi flere av konkurrentene om en spissplass er uaktuelle.

Og også at prestasjonene Bille har gjort i RBK-trøya har begeistret landslagssjef Morten Olsen.

Førstevalg Nicklas Bendtner må sone karantene, mens Simon Makendiok, som kom inn for Bendtner mot Italia i 2-2-kampen, er skadet.

Videre sliter stortalentet Andreas Cornelius med spilletiden i Cardiff, og landslagssjef Morten Olsen har måttet etterinnkalle to spisser, Nicklas Helenius og Morten Duncan Rasmussen, i løpet av landslagsoppholdet.

- En del av laget

Dermed tyder alt på at Nicki Bille er på topp i kampen som for mange ikke er av så stor betydning: Danmark har fortsatt et ørlite håp om å bli nummer to i sin gruppe. Men har allikevel så få poeng, at en playoffplass virker som en fjern drøm etter at Italia stjal med seg ett poeng på overtid fredag kveld.

Det spiller ikke så stor rolle for Nicki Bille:

— Jeg har fått beskjed om at de var fornøyde med meg etter Armenia-kampen (bortekamp for noen uker siden). Jeg føler meg som en del av laget nå, og kan fokusere 100 prosent på å gjøre det bra, sier han.

svp://24172?view=adressa