Premier League-klubbene fortsatt enige om at sesongen skal fullføres

Fredagens videokonferanse mellom Premier League-klubbene endte med fortsatt enighet om at sesongen skal spilles ferdig. Viktige vedtak må vente.

Det er fortsatt enighet blant Premier League-klubbene om at sesongen skal fullføres.

Det melder flere britiske medier, deriblant BBC. En viktig årsak til dette er at man vil hindre at store grupper tilhengere samles utenfor banen mens kampen spilles for tomme tribuner. I planene inngår spill på «inntil 10» nøye utvalgte arenaer.

I Premier Leagues «Project Restart», som ble skissert for klubbene under et nesten fire timer langt møte, inngår bruk av om lag 40.000 koronavirustester. Alle klubber må forplikte seg til overholdelse av den medisinske protokollen for gjennomføring av trening og kamper.

I en uttalelse fra Premier League slås det fast at det ikke ble fattet noen vedtak fredag, men at alle klubbene fortsatt er enige om at sesongen skal spilles ferdig.

– Ingen avgjørelser ble fattet på dagens møte, der klubbene utvekslet syn om informasjonen som ble fremlagt angående «Project Restart», heter det i uttalelsen.

– Det var enighet om at spillere og managere er nøkkelpersoner i denne prosessen og at spillerforeningen (PFA) og managerforeningen (LMA) vil bli konsultert om veien videre. Klubbene gjentok sin oppslutning om å fullføre sesongen 2019–20 for å opprettholde seriens integritet.

Britiske myndigheter har nedsatt en medisinsk arbeidsgruppe som skal planlegge oppstart av eliteidrett. Den hadde sitt første møte fredag, og Premier League ønsker nyskapningen velkommen.

Nytt møte

Klubbene hadde allerede berammet et nytt møte kommende uke, ettersom myndighetene innen torsdag skal legge frem en tidsplan for gjenåpningen av samfunnet. Først når det er gjort kan man legge mer konkrete planer om hvordan sesongen skal avsluttes.

Fredagens møte varte i nesten fire timer og endte med en resolusjon om at sesongen skal fullføres dermed myndighetenes tiltak mot koronaviruset gjør det mulig. Samtidig gjorde klubbene det klart at første prioritet er helsen til spillere, trenere, klubbansatte, supportere og samfunnet generelt.

De 92 gjenstående seriekampene skal spilles under svært strenge smitteverntiltak. Blant annet skal alle spillere testes to ganger i uken og sjekkes daglig for symptomer.

Les også

Aleesamis klubb vurderer rettslige skritt etter «urettferdig» nedrykk

Diskuterer gjenåpning

Storbritannias kultur- og idrettsminister Oliver Dowden tvitret tidligere at den medisinske arbeidsgruppen hadde sitt første møte fredag, og at dens oppgave er å planlegge oppstart av eliteidrett uten tilskuere.

– Dette vil skje når, og bare når, det ifølge medisinsk ekspertise er trygt å gjøre det. Det er mye å vurdere, men i dag begynner vi å forsere planleggingen, skrev han.

Arbeidsgruppen består av representanter fra helsemyndighetene og medisinske ansvarlige fra ulike særforbund.

Fotballklubbene har en ambisjon om å være tilbake i full trening innen 18. mai og i kamp rundt 8. juni, men det avhenger av at myndighetene gir sin velsignelse, og det er uklart om den vil gis i tide.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk