Odd til semifinale etter målfest: – Deilig, veldig deilig

Nok en askeladd forsvant ut av årets fotball-NM da Odd slo KFUM Oslo 5-2 i kvartfinalen. Vertene var på høyde i det meste, men matchet ikke effektiviteten.

Torgeir Børven gratuleres med scoring i Odds 5-2-seier over KFUM Oslo i NM-kvartfinalen.

KFUM OSLO - ODD 2–5

18-årige Filip Møller Delaveris spilte bare den siste snaue halvtimen, men han scoret to mål. Torgeir Børven, Tobias Lauritsen og Vebjørn Hoff scoret også for skienslaget.

– Dette var deilig, veldig deilig. Jeg var skuffet etter første omgang og forbannet i pausen, men jeg er fornøyd med 2. omgang. Vi er godt trent, og det var en helt annen intensitet. Da kom spillet, sjansene og målene, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

KFUM Oslos trener Jørgen Isnes så sitt lag jage utligning både på 1-2 og 2-3, men begge ganger var det gjestene som viste effektivitet.

Les også

Ranheim ett steg unna cupfinale

– Vi hadde muligheten til å komme tilbake, men så åpnet vi oss fullstendig på slutten. Det er selvfølgelig skuffende. Med vår type fotball må vi være bedre defensivt én mot én. Odd kom for lett til målene, sa han.

På stillingen 1-1 i det 38. minutt satte Odd full fart fra egen halvdel, og for en gangs skyld hang ikke hjemmelaget med. Markus André Kaasa førte ballen i høyt tempo og fant Elbasan Rashani, som spilte fram Birk Risa på venstresiden.

Hans innlegg ble stanget i mål av Tobias Lauritsen, som ruvet over motspillerne ved lengste stolpe og sendte Odd i ledelse for godt.

Det var en klassekontring og KFUM var utspilt ved den anledningen. Ellers var fireren i 1. divisjon, som spilte sin aller første NM-kvartfinale, på høyde med det medaljejagende eliteserielaget.

Likevel måtte «Kåffa» se langt etter semifinale. Sondre Rossbachs redning alene med Simen Vedvik midtveis i 2. omgang berget ledelsen, og i sluttfasen økte innbytter Filip Delaveris to ganger og Vebjørn Hoff en for Odd.

Odd har 36 NM-kvartfinaler bak seg og kan fortsette jakten på en 13. NM-tittel. I øyeblikket deler klubben rekordnoteringen på 12 titler med Rosenborg.

Les også

For ett år siden slet de med å stille lag på nivå tre - i år jaktet de semifinaleplass i cupen

Fagermo var en fornøyd mann etter kampen.

Effektivt

Etter en frisk Odd-åpning var det hjemmelaget som festet grep om kampen på kunstgresset på Ekeberg, og Sondre Rossbach i gjestemålet måtte flere ganger i aksjon for å ta hånd om KFUM-avslutninger.

Effektivitet var det derimot eliteserielaget som viste, og etter en halv time kunne de tilreisende fra Skien juble. Markus André Kaasa ble spilt fram på høyresiden og la inn foran mål. Sebastian Jarl nikket ballen ut, men ikke lenger enn til Torgeir Børven, som slo til på volley. Mansour Gueye sto på streken og så ut til å skulle nikke ut, men i forsøket på å redde skuddet slo keeper Knut André Skjærstein ballen bort fra hodet hans og inn i krysset.

Det tok mindre enn to minutt før også hjemmefansen fikk juble for scoring. Kaptein Stian Sortevik, som før avspark fikk pris etter å ha blitt kåret til KFUMs beste spiller gjennom tidene, fikk mye tid i feltet.

Han fintet Odd-veteran Espen Ruud både til høyre og venstre før han fra stillestående posisjon slo et innlegg mot lengste stolpe. Spissen David Tavakoli nikket fra nesten død vinkel, og via Rossbach endte ballen i nettet.

Les også

NM-kvarten: Situasjonen førte til voldsomme protester. Etterpå la dommeren seg flat.

Lyktes ikke

– Det var en jevn omgang, men de satte sine to sjanser, og vi var ikke like effektive. Hvis vi klarer å sette sjansene så kan det gå bra, sa Sortevik til NRK i pausen.

Slik ble det ikke. I det 66. minutt fikk KFUM en kjempesjanse til å utligne takket være en svak bakoverpasning fra Odd-kaptein Fredrik Semb. Innbytter Simen Vedvik var helt alene gjennom, men Rossbach rykket resolutt ut og berget laget sitt med en beinparade.

I stedet var det en annen innbytter som scoret i motsatt ende av banen. 18-årige Delaveris fikk ballen ute på venstresiden og skrudde på turboen. Han rundet sin motspiller og scoret fra spiss vinkel.

Lars Olden Larsen tente et håp for KFUM med sin redusering ti minutter før slutt, men da vertene skulle jage 3-3 var det i stedet Odd som punkterte kampen med to nye mål. Vebjørn Hoff gjorde 4-2 etter møljespill før Delaveris ble tomålsscorer.

KFUM måtte trøste seg med 2236 tilskuere som betyr ny publikumsrekord.