VAR-drama da Ødegaards lag tapte mot erkerivalen

Etter en god seriestart gikk Real Sociedad på sitt første tap med Martin Ødegaard. Det mot erkerivalen.

Martin Ødegaard og Real Sociedad tapte baskerderbyet fredag kveld.

ATHLETIC BILBAO - REAL SOCIEDAD 2–0:

Martin Ødegaard og hans nye klubb Real Sociedad snublet mot erkerival Athletic Bilbao i baskerderbyet.

– De presset oss høyt, de visste at vi ønsket å spille oss ut bakfra. Det er personlige feil som ødelegger. Vi hadde våre sjanser, men de slo oss, sier Real Sociedads Mikel Oyarzabal i et Strive-sendt intervju med Gol.

– Vi hadde en god følelse, for vi har gjort mye rett. Det gjorde vi derimot ikke i kveld. Nå må vi bare komme over dette, lære og se fremover, fortsetter han.

Etter en god sesongstart, med 1–1 etter overtidsdrama i Valencia og seier over Mallorca med Martin Ødegaard på scoringslista, ble det tyngre for det norske stortalentet i runde tre.

Der hellet var på Real Sociedads side i seriestarten, med både straffemiss for Valencia og straffescoring for dem selv på overtid, var marginene mot den utlånte Real Madrid-spillerens lag fredag kveld.

«Uheldig» med videodømmingen

Først tok VAR bort et straffespark til «La Real» etter tjue minutter. Og omgjorde det til frispark.

Senere, på stillingen 2–0 til Athletic Bilbao, trodde gjestene fra San Sebastian at de hadde redusert etter klabb og bab i kjølvannet av et Ødegaard-frispark.

Det hadde de ikke. For videodømmingen hadde sitt å pirke på også der.

Men det var en fult fortjent hjemmeseier i Baskerland. I kampen tidligere Real Sociedad-spiller Vadim Demidov på forhånd kalte en kamp med «hatsk stemning».

Marerittstart for Real Sociedad

Ander Capa tok et kjapt innkast, fikk ballen tilbake og spiste seg inn i Real Sociedad-feltet, før han presist slo inn til Iñaki Williams. Enkelt kunne den lokale 25-åringen bredside inn 1-0 allerede etter ti minutter.

Og feire med stolt å vise frem logoen til klubben han har spilt for siden 2014.

– Vi ønsket å vinne og skapte mye på dem. Når man jobber hardt hver dag i uka, får man resultater i helga, sier Williams til Gol.

Så ble det altså videodømming-drama i Bilbao. Inigo Cordoba la Joseba Zaldúa i bakken rett utenfor 16-meteren, der sistnevnte kastet seg ned og inn i 16-meteren.

Dommer Xavier Estrada Fernandez pekte på straffemerket, til stor fortvilelse for hjemmelaget.

Kremscoring

Men etter at VAR-teamet hadde sett på situasjonen i noen minutter var konklusjonen den at fellingen av Martin Ødegaards lagkamerat skjedde utenfor feltet.

Straffesparket ble omgjort til frispark.

Skuffet måtte Real Sociedad så se hjemmelaget legge på til 2-0 like senere.

Raúl García fikk ballen tjue meter fra Real Sociedad-målet, dempet med høyre og brukte venstrefoten til å elegant og nydelig kjæle ballen over Miguel Ángel Moyà. På vakkert vis var ledelsen doblet før halvtimen var passert.

Moyà var neppe fornøyd med seg selv og rett før pause kunne han sluppet inn et langskudd til. Heldigvis for «La Real» fikk keeperen slått unna da backen Yuri Berchiche ladet kanonen fra samme hold.

Ny nedtur

Ødegaard selv hadde ikke gjort noen spesielt god kamp da han sendte inn et frispark i Athletic-feltet etter timen. Det skapte kaos i form av keeperkollisjon og dueller. Til slutt headet Alexander Isak inn det Real Sociedad i flere minutter trodde var reduseringsmålet.

Men VAR tok bort den scoringen også. Athletic fikk frispark. Videodømmingen var ikke på gjestenes side.

Nordmannen selv løftet seg etter pause, serverte noen gode baller og ofret alt for blåstripene fra nordkysten.

På overtid kombinerte han flott med Mikel Oyarzabal på en kontring helt etter boka. Oyarzabal spilte igjennom 20-åringen med en ytterside-pasning, men alene med keeper klarte ikke Ødegaard å overliste Unai Simon.

Real Sociedad har tapt sin første kamp for sesongen, mens erkerivalen kan feire serieledelse etter hjemmeseiere over dem og Barcelona.