For åtte år siden spilte de med Uniteds rekordkjøp – tanken hadde fått dem til å flire den gangen

De har jevnlig kontakt, Manchester Uniteds kostbare midtstopper, og Ranheims Erik Tønne.

Erik Tønne (t.v.) og Kristoffer Løkberg (i bakgrunnen) har begge spilt med Manchester United-stopper Harry Maguire.

Harry Maguire er klar for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United for rekordsummen 867 millioner kroner (£80m). Den 26 år gamle midtstopperen er med det tidenes dyreste forsvarsspiller.

Maguire står med 20 landskamper for England og har spilt nærmere 70 kamper for Leicester i Premier League siden 2017.

Dagen etter at Erik Tønne og Ranheim-spillerne tapte 0–3 mot Brann, ble hans tidligere lagkamerat klar for Manchester United. Tønne og Maguire spilte sammen i Sheffield United fra 2011 til sommeren 2013.

Tidligere Ranheim-spiller (nåværende Brann) Kristoffer Løkberg var også på plass da Brann banket Ranheim. Han og spilte sammen med Tønne og Maguire i Sheffield United.

– Hårreisende

– Prisen er jo hårreisende, men sånn er markedet. Han er i tillegg engelsk og da vil prisen gå opp, sier Tønne, som ellers bare har positive ting å si.

– Jeg er ikke Manchester United-fan selv (Arsenal), men det er stort at han signerer for det som i utgangspunktet er en av verdens største klubber. Det blir nok tur nå, erkjenner Tønne.

Dette er Manchester Uniteds nye signering.

Da Ranheims venstrekant prøvde lykken i England var det som talentfull spiss. Dermed ble det mange dueller med Manchester Uniteds nye midtstopper på trening.

Var tøff å møte

– Vi så hvor fysisk robust han var. Han var hestehodet foran resten og var dominant allerede i debuten på A-laget. Da smelte han ned Cardiffs Craig Bellamy som en av de første tingene han gjorde, og fikk stående applaus fra hele stadion, sier Tønne.

– Ødela han selvtilliten til dere spissene?

– Det var tøft å bryne seg på han. Han kom seirende ut uansett hvilken spiller. Veldig dominant. Men nei da, vi lærte jo mye av en slik spiller, sier Tønne.

Som likevel er overrasket over hvor langt han gikk.

Snakker jevnlig

– Han var fysisk overlegen, men hadde noen begrensninger i ferdigheter. I hodet mitt kom han til å være Championship-spiller resten av livet, men han har hatt en egen evne til å ta nivået hver gang han har kommet til en ny klubb. Jeg hadde ikke tenkt at han kom til å bli en av verdens dyreste, men samtidig har han alltid skilt seg ut, sier Ranheim-profilen.

– Kjenner du ham godt ennå?

– Det begynner jo å bli noen år siden, men jeg kjenner ham godt. Vi sender ofte meldinger på Whatsapp. Han er en veldig rolig, ydmyk og jordnær type. Ikke den som snakker høyest eller mest, sier Tønne.

– Da jeg var i Sheffield, var han en av de jeg hang mest av de engelske. En familiekjær type med tre-fire brødre som spiller fotball på ulike nivå. En seriøs type som setter handling foran ord, roser Tønne.

Manchester United-fan

Med andre ord kanskje en slags ekstremutgave av Løkberg, som bare var i Sheffield i et halvt år. Da spilte trønderen på reservelaget, mens Maguire herjet på et Sheffield United-lag som gjorde det meget bra på U18-nivå og tapte finalen i FA Youth Cup mot nettopp Manchester United.

– De hadde et godt lag, så han ble prioritert der. Han hoppet nesten over vårt nivå og gikk rett inn på A-laget, som tidlig rykket ned fra Championship, erindrer Løkberg.

Kristoffer Løkberg skal ta kompisene for Brann søndag kveld. En annen tidligere lagkompis har derimot signert for Manchester United...

Som Manchester United-fan må han nå stole på Maguires tjenester.

– Det er ganske sykt. Hadde du sagt det til meg da, at han skulle spille for United og ha landskamper for England...Jeg hadde flirt, sier Løkberg, men gjentar det Tønne sier:

– Jævlig trua

– Han hadde en fantastisk evne til å ta nivået og være god nok når med- og motspillerne ble bedre. Han er like kjapp som spissene i 4. divisjon, men når han spiller mot (Kylian) Mbappé er han like kjapp. Han er akkurat god nok til det han må, sier Løkberg.

– Har du trua?

– Jævlig trua. Han blir bedre og bedre med omgivelsene og hever seg med utfordringene han møter. Nå spiller han på et enda bedre lag og en enda større scene, sier Branns midtbanespiller, som i disse dager kan være på vei bort.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk