Solskjærs forgjenger kan bli Hangelands nye sjef

Malky Mackay seiler opp som storfavoritt til den ledige managerjobben i Crystal Palace.

Malky Mackay, her fra tiden som manager i Cardiff.

Mange var overrasket da Cardiffs karismatiske eier Vincent Tan valgte å sparke manager Malky Mackay ved juletider sist år. Nå ser det ut til at Mackay, som ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær, igjen får sjansen på øverste nivå i England.

For etter at Toni Pulis bestemte seg for å gi seg som Crystal Palace-manager, kun to dager før seriestart, rapporteres det om at Mackay skal være klubbens førstevalg som erstatter.

Les også

- Hangelands sjef ferdig i Crystal Palace

Ifølge BBC er det trolig at London-klubben, med Brede Hangeland i troppen, tar kontakt med 42-årige Mackay neste uke.Oddsen på Mackay falt fredag, og hos britiske SkyBet får du kun igjen 1,5 ganger pengene om du spiller på ham som neste permanente Palace-sjef. Den andre som også har lav odds i øyeblikket er Tim Sherwood, som ikke fikk fortsette i Tottenham forrige sesong.

Midlertidig sjef

Også Neil Lennon, som ga seg i Celtic og ble erstattet av Ronny Deila, er blant de som gir lavest odds — men samtidig langt høyere enn Mackay og Sherwood.

Crystal Palace møter Arsenal borte i serieåpningen lørdag. Da er det 47-årige Keith Millen, som inntil nylig var assistentmanager, som leder laget. Han har tidligere vært manager i Bristol City, og nevnes som en outsider til å få jobben permanent.

Millen ledet også klubben i fire kamper sist sesong, etter at Ian Holloway måtte gå som følge av en svak sesongstart. Pulis kom så inn, og reddet klubben på imponerende vis, noe som ga ham prisen som årets manager.

Pulis skal ha sagt opp etter uenigheter med eier Steve Parish om midler til nye spillere. Så langt i sommer har klubben kun hentet Hangeland, Fraizer Campbell (Cardiff), Martin Kelly (Liverpool) og Chris Kettings (Blackpool).