Fotball

St. Etienne-treneren frykter Rosenborg

Franskmennene stiller med et meget svekket lag på Lerkendal torsdag kveld.

St.Etienne-spillerne lader opp på Lerkendal onsdag kveld.
 • Adrian A. Aagesen
  Adrian A. Aagesen

LERKENDAL: Et godt kollektiv har nærmest vært Rosenborgs varemerke gjennom hele 2015-sesongen. Det har vært fokuset til Kåre Ingebrigtsen å dra frem kollektivet i stedet for enkeltspillere.

St. Etienne-trener, Christophe Galtier, hadde ingen individualister han ønsket å trekke frem under onsdagens pressekonferanse, men er klar over utfordringen som møter de på torsdag.

St. Etienne-trener Christophe Galtier under pressekonferansen på Lerkendal.

— Rosenborg er et lag som er veldig flinke til å forsvare seg. De kommer raskt i angrep etter de har vunnet ballen, derfor tar jeg frem det kollektive i stedet for en enkeltspiller, forklarer Galtier til adressa.no.Nå er det helt stille rundt Ole Selnæs

Han mener klubben har gjort en god analyse av trønderne og føler de kjenner trønderne godt. St. Etienne ønsker å kontrollere kampen, men han understreker at det er forskjell på et ønske og realiteten.

— Vi ønsker å spille som vi vanligvis gjør i Europaligaen. Det er det som betyr noe for oss, men det er vanskelig å vite nå hvordan en kamp vil utvikle seg, fortsetter han.

Les også

Molde blir historisk om Solskjær tar poeng mot gamle naboer og nummerarvinger

Svekket lag

Da lagene møttes i midten av september på Stade Geoffroy-Guichard, hadde de både Moustapha Bayal Sall, Florentin Pogba, Valentin Eysseric, Benjamin Corgnet, Fabien Lemoine og Robert Beric tilgjengelig.

Galtier, må klare seg uten disse seks spillerne når laget gjester Lerkendal på torsdag.

Skryter av Skjelvik

Franskmennenes høyrekant, Romain Hamoma, forventer å se det samme Rosenborg-laget som spilte uavgjort i Frankrike. Han blir antakeligvis å møte Jørgen Skjelvik på Rosenborgs venstreside, men håper at laget kan få til et resultat på Lerkendal.

Dette mener VM-legenden om Rosenborg

— Det blir en vanskelig kamp uansett. Skjelvik er en meget god spiller, men Rosenborg har mange gode spillere. Jeg håper vi klarer å spille såpass bra at vi kommer hjem med et resultat, sier Hamouma.

Paris-terroren

St. Etiennes forrige kamp i serien var mot Marseille. Den kampen var franskmennenes første fotballkamp etter Paris-terroren og spillerne virket preget av hendelsen. Høyrevingen mener det er godt å komme seg ut av landet for å spille fotball.

Økt sikkerhet rundt RBK-kamp: - Vil at franskmennene skal føle seg trygge

— Det var tydelig at det var en tung stemning mot Marseille. Det var tungt for spillerne og folk flest i landet. Det er godt å komme seg ut av Frankrike for å tenke på noe annet, men man tenker egentlig bestandig på det som skjedde, sier Hamouma videre.

Jensen imponert

Beric var mannen som scoret franskmennenes første mål etter bare fire minutter på Stade Geoffroy-Guichard. Beric skaffet også straffesparket som Nolan Roux satte i mål og snøt trønderne for seieren i Frankrike.

I sommer var Vieux Sané svært nær en overgang til Rosenborg. Nå har han trent med trøndernes europamotstander.

Mike Jensen ble meget imponert over to av disse spillerne som de grønnkledde mangler til torsdagens kamp. Stopperen Sall hadde mer eller mindre full kontroll på Alexander Søderlund, mens Robert Beric skapet mye trøbbel for Rosenborg-forsvaret.

— Uten Sall har vi en gyllen mulighet til å spille Søderlund god i boksen. Sall matchet fysikken til Alex, men nå får han mer rom, spår dansken.

Teoretisk mulighet

Rosenborg må vinne mot St. Etienne, dersom trønderne fortsatt skal ha en mulighet til videre avansement i Europaligaen. Med bare ett poeng etter fire kamper, ser muligheten mørk ut, men det er fortsatt en ørliten teoretisk mulighet for trønderne.

St. Etienne må slås på Lerkendal på torsdag, helst med flere mål. Rosenborg må også vinne borte mot Dnipro, samtidig som at Lazio slår St. Etienne når de møtes i Frankrike.

St. Etiennes antatte lagoppstilling:

Målvakt: Stéphane Ruffier

Forsvar fra høyre: François Clerc, Loïc Perrin (kaptein), Ben-Kantie Karamoko, Benoît Assou-Ekotto.

Midtbane fra høyre: Vincent Pajot, Jérémy Clément, Ismaël Diomandé.

Angrep fra høyre: Romain Hamouma, Nolan Roux, Kévin Monnet-Paquet.

Les også

 1. Rindarøy om Fenerbahçe-kampen: - Vi ga dem et sjokk

 2. RBK-unggutt ble historisk i helgen

 3. Økt sikkerhet rundt RBK-kamp: - Vil at franskmennene skal føle seg trygge

 4. West Ham-Samuelsen klar for ny klubb

 5. Slik skal Solskjær hamle opp med RBK

 6. Norske Celina (19) er med i Citys tropp til Champions League

Les mer om

 1. Europa League
 2. Rosenborg BK
 3. AS Saint-Etienne