Fotball

Rodgers: - Det beste laget tapte

Arsenal fikk sin revansje er videre i FA-cupen etter en høydramatisk 2-1-seier over Liverpool.

MATCHVINNER: Lukas Podolski feirer sin avgjørende scoring i 2-1-seieren over Liverpool.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Åtte dager etter at de ble ydmyket og tapte 5-1 mot Liverpool, viste Arsenal seg frem som et helt annet lag og vant 2-1 etter scoringer av Alex Oxlade-Chamberlain og Lukas Podolski. Steven Gerrard sørget for ny spenning med sin straffescoring i andre omgang, men Arsenal holdt ut.

Oppgjøret var preget av mange harde dueller og feilaktige dommeravgjørelser. Liverpook skulle blant annet hatt enda en straffe i andre omgang da Luis Suarez ble stygt taklet av Oxlade-Chamberlain.

– Jeg synes det beste laget tapte, i det minste burde vi klart å få en omkamp. Vi burde ledet 2-0 før det var spilt fem minutter, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers til BT Sport etter kampen.

Arsène Wenger var veldig fornøyd med hvordan laget hans slo tilbake etter sist helgs ydmykelse.

– Intensiviteten vår gledet meg. Jeg er veldig stolt av hvordan vi kom tilbake etter tapet på Anfield, sa han.

Sturridge sløser i åpningen

Olivier Giroud, som i timene før kampstart innrømte på Twitter at han hadde vært utro mot sin kone, var plassert på benken fra start. I stedet fikk unggutten Yaya Sanogo sin debut fra start. Sanogo slet med å markere seg i åpningen og det var i stedet den mer etablerte Liverpool-spilleren Daniel Sturridge som tok søkelyset med to kjempesjanser før det var gått fem minutter.

Først ble spilt gjennom av Steven Gerrard, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper. Like etterpå var det Luis Suarez som spilte han gjennom i bakrom. Sturridge rundet Lukas Fabianski i Arsenals mål, men vinkelen ble for skrå og han traff feil side av nettveggen.

Scoret på sin første sjanse

Liverpool tok Arsenal på senga og hjemmelaget brukte tid på å riste av seg sjokket. Når de først kom seg fremover i banen, var det imidlertid ingenting å si på utførelsen.

Et Arsenal-frispark ble ikke klarert ordentlig og Mesut Özil slo et godt innlegg til Sanogo fra hørekanten. Unggutten tok ned ballen på brystet og forsøkte seg på en en halvvolley. Skuddet ble blokkert, men returen havnet rett hos Alex Oxlade-Chamberlain som iskaldt satte inn 1-0 fra kort hold.

Utenom et par anledninger der Raheem Sterlings store hurtighet ga Arsenal-forsvaret trøbbel, virket Liverpool langt fra en utlikning.

Første omgang var av det tøffe slaget. Dommer Howard Webb viste frem det gule kortet hele fem ganger i løpet av de første 45 minuttene.

Podolski på godt og vondt

Arsenal fikk en drømmestart på andre omgang. Rett etter at Luis Suarez hadde brent en kjempesjanse, stormet The Gunners i angrep. Oxlade Chamberlain kom seg rundt på høyrekanten og slo et lavt innlegg mot straffemerket. Der kom Lukas Podolski i kjempefart og banket inn 2-0-ledelse.

Det samme holdt på å gjenta seg under ti minutter senere. Suarez var frempå igjen etter 54 minutter, men det gode skuddet fra 16-meteren gikk noen centimeter over tverrliggeren. Så gikk Arsenal fremover og det var bare så vidt Fabianski fikk fingertuppene på en lav avslutning av Özil fra kort hold.

Det er uvisst om Podolski følte han måtte gjengi tjenesten ovenfor Suarez, men etter 59 minutter ga han Liverpool straffe da han på klønete vis taklet spissen. Fra straffemerket var Steven Gerrard like sikker som alltid, sendte Fabianski feil vei og sørget for redusering med et skudd som sneiet stolperoten.

Liverpool snytt for straffe

Scoringen tente en ny gnist i Liverpool, som fikk involvert Suarez og Sturridge langt mer. Suarez skulle hatt en ny straffe da han rett og slett ble meid ned av Oxlade-Chamberlain på hjørnet av 16-meteren. Dommer Howard Webb sto godt plassert, men vinket spillet videre.

Santi Cazorla ble byttet inn for Podolski og spanjolen hadde en gigantisk mulighet til å punktere kampen 20 minutter før slutt. En dårlig klarering gikk ut til teknikeren på 16-meteren. Cazorla hadde all verdens tid til å dempe ballen og stille inn siktet, men valgte å skyte på direkten og forsøket havnet på en av de øverste radene på Emirates Stadium.

Liverpool-supporterne var fortsatt misfornøyde med Webbs dømming, da de selv fikk en håndsrekning fra dommeren. Fem minutter senere burde Gerrard fått sitt andre gule kort da han kom altfor sent inn i en takling, men han beholdt kortet i lomma.

Everton neste for Arsenal

Daniel Agger var nære ved å utlikne på en heading da Fabianski var ute og trøblet i feltet, men headingen gikk en halv meter utenfor. Suarez og Liverpool mente at Fabianski slo Agger i ansiktet da han forsøkte å bokse, og ropte på en ny straffe. Igjen lot Webb spillet gå.

Nærmere kom ikke Liverpool, og dermed er det Arsenal som tar i mot Everton i kvartfinalen andre helgen i mars. Det ble klart etter søndagens trekning.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 5. runde:

**Arsenal – Liverpool 2-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Alex Oxlade-Chamberlain (16), 2-0 Lukas Podolski (47), 2-1 Steven Gerrard (str. 59).

59.801 tilskuere.

**Everton – Swansea 3-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Lacina Traore (4), 1-1 Jonathan de Guzman (15), 2-1 Steven Naismith (65), 3-1 Leighton Baines (str. 72).

31.498 tilskuere.

**Sheffield U. – Nottingham Forest 3-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Jamie Paterson (28), 1-1 Conor Coady (66), 2-1 Chris Porter (str. 90), 3-1 Porter (90).

25.118 tilskuere.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Liverpool FC
  4. FA-cupen