Fotball

Vålerenga reddet poeng med ti mann

Vålerenga fikk Mohammed Abu utvist tidlig i annen omgang, men kjempet seg til 1-1 og ett poeng mot Viking i Eliteserien mandag.

Vålerengas Chidera Ejuke i aksjon under kampen mellom Viking og Vålerenga mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
  • NTB

Viking-Vålerenga 1–1

Chidera Ejuke og Tommy Høiland scoret målene som sørger for at Vålerenga og Viking henger godt med topplagene på tabellen etter seks fulle serierunder.

– Når du får med deg noe etter å ha spilt lenge med ti mann, må du være fornøyd, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til MAX etter kampen.

– Jeg synes vi hadde de største sjansene, men det er ikke urettferdig med uavgjort. Det var en heroisk innsats av Vålerenga, og de skal ha honnør for det, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.

  1. Les også

    Tommy Høiland reddet poeng mot Vålerengas ti mann

  2. Les også

    Viking-børsen: «Involvert i det meste Viking skapte»

Vikings Tommy Høiland scoret for Viking.

Vålerenga har fem poeng opp til serieleder Molde, mens Viking er ytterligere ett poeng på etterskudd. Stavanger-klubben har samtidig en kamp til gode på både Molde og Vålerenga.

Viking fikk i tillegg et etterlengtet poeng etter to tap på rad. Mannskapet til Bjarne Berntsen innledet sesongen med tre strake seirer.

Glitrende keeperspill

Kun en strålende Adam Larsen Kwarasey mellom stengene forhindret at Vålerenga gikk til pause uten baklengs. Hjemmelaget produserte de største sjansene før pause og kunne fort tatt ledelsen da Ylldren Ibrahimaj traff klokkerent på volley fra god posisjon etter kun 12 minutters spill. Larsen Kwarasey vartet opp med en strålende beinparade og holdt ballen ute.

Drøyt halvtimen var spilt da Vålerenga-keeperen igjen måtte hente fram en redning av topp klasse. Zymer Bytyqi slo innlegget Tommy Høiland satte hodet på, men Larsen Kwarasey avverget igjen scoring med en fenomenal inngripen. Zlatko Tripic kom først på returen, men traff ikke mål med avslutningen.

Vålerenga var heller ikke ufarlige før pause, men Larsen Kwarasey hadde så definitivt mer å gjøre enn keeperkollega Iven Austbø i motsatt ende av banen.

Les også

Skulle feire opprykket til Premier League i åpen buss. Det gikk ikke helt som planlagt.

Abu så rødt

I innledningen av annen omgang var rollene byttet om. Austbø sto på rett sted og var god da Bård Finne fikk en meget god avslutningsmulighet etter at kun fire minutter var spilt.

Deretter kom minuttene som gjorde oppgaven ytterligere vrien for gjestene fra Oslo. Midtbanespiller Mohammed Abu la Zlatko Tripic i bakken to ganger på tre minutter og fikk gult kort ved begge anledninger.

Dermed måtte Vålerenga avslutte kampen med ti spillere.

Det forhindre ikke klubben i å ta ledelsen da Chidera Ejuke satte Deyver Vegas innlegg i mål etter 69 minutter. To minutter senere utlignet så Tommy Høiland etter forarbeid av midtstopper Tord Salte.

– Jeg føler vi gjør en helt OK kamp. Vi hadde mange store sjanser, og sånn sett føler jeg det er en kamp vi skulle ha vunnet, men vi har hatt mange marginer med oss tidligere i sesongen, sa Høiland til MAX etter kampen.

Mandagens kamp ble for øvrig ekstra spesiell for Vikings Samúel Kári Fridjónsson. Han er på lån i rogalandsklubben fra nettopp Vålerenga.