Fotball

Cuphelten to nye år i AaFK

<p>I går ble det klart det som har ligget i kortene en stund — at Amund Skiri fortsetter som AaFK-spiller i minst to år til.</p>

KLAR FOR TO NYE AAFK-ÅR: Cuphelt Amund Skiri.
  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

Amund Skiris bror Øystein er rådgiver for Amund, og det var han som forhandlet med AaFK-direktør Henrik Hoff i noen timer i går.

Og i går kveld kunne Øystein Skiri slå fast at partene er blitt enige om betingelsene for en ny toårs-kontrakt.

– Vi er enige, og kommer ganske sikkert til å skrive under den nye kontrakten i dag. Og da blir Amund AaFK-spiller ut 2012, forteller Øystein Skiri.

– Og betingelsene er din bror fornøyd med?

– Amund vil gå ned i fast lønn i forhold til den kontrakten han har i dag, men AaFK ønsker og krever at deler av lønna hans blir prestasjonsbetinget. Dette betyr at dersom Amund spiller mye på AaFKs A-lag og AaFK samtidig gjør det sportslig godt, vil han kunne tjene like mye som tidligere. Og det er greit nok, mener Øystein Skiri.

Veteran

Amund er nå 32 år, og binder seg altså nå til AaFK til han begynner å nærme seg de 35. Henrik Hoff sier han er glad for at klubbkjempen Skiri blir i klubben i to nye år.

– Men kontrakten er foreløpig ikke signert, så jeg tar ingenting for gitt før Amund har skrevet under. Men det er korrekt at vi er muntlig enige, og jeg ser ikke hva som skulle stoppe denne signeringen nå. Amund Skiri kommer ikke til å være den eneste spilleren som nå må over på mer prestasjonsbetingede kontrakter i AaFK, fastslår Hoff.

– Økonomien i norsk fotball tilsier at klubbene vil satse på mer prestasjonsrettede kontrakter. Dette vil bidra til å holde lønnsnivået på et fornuftig nivå, samtidig som vi ønsker å premiere de som spiller godt og mye for oss.

Vil vente

Også spillere som kaptein Johan Arneng, Alexander Mathisen og Trond Fredriksen har kontrakter som går ut ved årsskiftet.

– Johan har selv sagt til meg at han ønsker å vente til etter sesongslutt med å bestemme seg. Han har nytt hus ventende i Sverige, og det er godt mulig at familien ønsker å returnere over kjølen snart. Ved å vente så lenge kan Arneng risikere at vi signerer en annen spiller på Johans plass, men dette er han klar over.

Tilbud

– Alex Mathisen har vi hatt en innledende prat med, og han vil få tilbud om ny kontrakt med oss. Når det gjelder Trond Fredriksen ser vi ham som en framtidig ressurs i AaFK, og vi ønsker å beholde ham her. Men om dette blir som spiller eller i en trenerfunksjon får vi se etter hvert, sier Hoff.

Som i går kveld satt på kontoret sitt sammen med nykommer Lars Fuhre. Det er en del papirer som skal fylles ut, slik at Fuhre kan rekke søndagens kamp mot sin ganmle klubb Strømsgodset i Drammen.

Fuhre scoret for øvrig i sin siste kamp for Nybergsund søndag, i 3-3 kampen borte mot Alta.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien