Fotball

Elyounoussi: - Tysk fotball passer oss nordmenn godt

Elyonoussis Hoffenheim møtte Leeds til treningskamp på Åråsen – hvor Lars Vaular lagde liv før kampstart.

Tarik Elyounoussi gleder seg over at halve landslaget spiller i Tyskland. Her er han på Åråsen før kampen mot Leeds.
  • Pernille Ingebrigtsen

Leeds-Hoffenheim 1–2

LILLESTRØM (aftenposten.no): Hoffenheim-spiller Tarik Elyounoussi (27) gleder seg over at flere og flere nordmenn havner i Tyskland og mener det er riktig steg å ta for norske spillere.

— Den tyske ligaen er veldig fin – og det er absolutt en bra liga å utvikle seg i. Tyskerne er veldig disiplinerte – det er ikke noe tull. Det tror jeg passer oss nordmenn veldig bra, sier nordmannen til Aftenposten etter treningskampen mot Leeds, der Bundesliga-klubben stakk av med en knepen 2-1-seier på Åråsen.

- Mange gode lag i 2. Bundesliga

Hvis Moldes Martin Linnes melder overgang til Nürnberg på nivå to i tysk fotball, blir han den 15. nordmannen i Tysklands to øverste divisjoner.

Tarik Elyounoussi spilte andre omgang for Hoffenheim mot Leeds.

— Det er veldig gledelig å se at det er så mange nordmenn i Tyskland nå, og det er vel også fordi vi presterer, at de ser mer mot Norge, fortsetter Elyounoussi.Ekspertene er imidlertid uenige om også 2. Bundesliga – nivå i Tyskland – er en god nok liga for norske spillere med landslagsambisjoner.

— Vi møter ofte 2. Bundesliga-lag i cupen og slikt, og det er ingen enkel oppgave å møte de lagene. Det er en veldig fin utviklingsarena, sier Elyounoussi.

Les også

- Hvis 2. Bundesliga er bakgård, så er det en j… fin bakgård

Tror været avgjorde

Hans tyske lag har valgt å legge sesongoppkjøringen i Norge i sommer, uten at 27-åringen helt vet hvorfor.

— Det var kanskje været som gjorde at vi havnet her. Det var jo fryktelig varmt i Tyskland da vi trente der. Så det er suverent for oss å kunne komme hit og trene i fred uten å være helt døde. Og her har det vært kjempegode treningsforhold, og vi bor på Losby Gods med fine omgivelser. Guttene har i alle fall ikke klaget, sier Elyounoussi og ler.

Lars Vaular lagde liv på Åråsen med sin sang om Leeds-legenden Gary Speed.

Og han synes det er hyggelig å være hjemme i Norge. På tirsdag spilte Hoffenheim treningskamp mot Elyounoussis tidligere klubb Lillestrøm, mens til uken venter treningskamp mot Fredrikstad – klubben 27-åringen spilte for da han gjorde seg kjent for Fotball-Norge.— Jeg spilte jo ikke så lenge i Lillestrøm, men det er alltid hyggelig å være tilbake her, og spesielt i Norge. Og det blir veldig gøy å møte Fredrikstad, for det blir første gang jeg spiller mot dem.

- Hva gjør du om du scorer mot dem?

— Da jubler jeg fælt. Nei da, det er jo bare en treningskamp. Vi skal prøve på ting, og det kommer til å bil en hyggelig greie, sier tysklandsproffen med et smil.

Familien er dessverre for Elyounoussi bortreist når han kommer hjem til Fredrikstad, men 27-åringen vet at mange venner vil ta turen på kamp.

Lars Vaular-show

Ikke overraskende var det Leeds som trakk flest supportere til Åråsen lørdag, og totalt 2824 tilskuere var på plass. Leeds-supporter Lars Vaular laget skikkelig god stemning før kampstart da han sto midt blant Leeds-supporterne og sang «Gary Speed» – låten han har laget som en hyllest til den tidligere Leeds-spilleren.

Les også

Leeds-fans involvert i brutal slåsskamp - nå kommer klubben til Norge

Leeds-trener Uwe Rösler var tilbake i Lillestrøm hvor han avsluttet spillerkarrieren og startet trenerkarrieren.

— Jeg har mange gode venner her, og dette var en fin mulighet til å ta med laget hit. Jeg har mange gode minner herfra.

Leeds-trener Uwe Rösler synes det var hyggelig å være tilbake på Åråsen.

Han var fornøyd med sine gutter tross tap.— Første omgang var fantastisk. De scoret et fantastisk mål, og vanligvis møter vi ikke så god motstand i vår liga, sier Rösler etter kampen.

Leeds spiller på nivå to i England og havnet på en 15. plass forrige sesong. Rösler tok over klubben i mai i år.

Mark Uth og Steven Zuber scoret målene for Hoffenheim, mens Tom Adeyemi socret for Leeds.

Les også

  1. «Syk» seier for Yttergård Jenssen

  2. Nyland holdt nullen mot Udinese

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. TSG 1899 Hoffenheim
  3. Tarik Elyounoussi