Fotball

Suarez med to nye mål

Liverpool reiste seg etter å ha blitt rystet av gamle kjente.

PÅ SCORINGSLISTEN IGJEN: Luis Suárez var på farten, som vanlig, mot Stoke.
  • Jakob Priesner
Peter Crouch avsto fra å feire for mye.

Hverken Peter Crouch eller Charlie Adam klarte å opparbeide seg stjernestatus på Anfield. Crouch scoret 22 mål på 85 kamper da han var i klubben fra 2005 til 2008 mens sistnevnte fikk to mål på 22 kamper i 2011-12 sesongen. Nå spiller de begge i Stoke, og søndag tok de i mot sin gamle klubb på hjemmebane.

TIDLIG SCORING: Liverpool-spillerne feirer Stokes selvmål.

Laget deres fikk en dårlig start på kampen. Allerede i det fjerde minuttet scoret Liverpool. Aly Cissokho skjøt fra langt hold, og det så i utgangspunktet ut som et bomskudd, men ballen traff Ryan Shawcross på vei ut, og plutselig var Jack Butland totalt utspilt.Dessverre for Shawcross og Stoke-fansen var det ikke siste gang midtstopperen skulle være delaktig i et baklengsmål. Han er først på en høy ball som faller ned i eget felt, men på klønete vis klarte han å tuppe ballen videre til Luis Suarez som enkelt kunne øke til 2-0.

Luis Suarez scoret 2-0-målet mot Stoke.

To kjappeI det 29. minutt fikk Stokes venstrekant Marko Arnautovic god tid til å sikte inn et innlegg mot Crouch. Den høye spissen plasserte ballen helt nede vede stolpen til høyre for Liverpool-keeper Simon Mignolet.

Seks minutter etterpå fulgte Adam opp. Det så ut som om han skulle miste balansen et lite brøkdels sekund da han skulle motta ballen, men han fikk lagt an til skudd og smalt ballen i helt inntil stanga til venstre for Liverpool-keeperen. Med det sørget han for at stillingen til pause var 2-2

Liverpool avgjorde

Fem minutter etter pausen gikk Raheem Sterling i bakken inne i feltet. Marc Wilson klarerte ballen rett i Liverpool-spilleren som satte fart mot mål. Wilson klarte å komme opp i Sterling, men det var da Liverpool-spilleren falt. Det var kontakt mellom de to spillerne, men straffen var likevel av den veldig billige sorten.

— Jeg var langt fra situasjonen men Raheem er en ærlig kar, og jeg tror ikke han ville gått ned da han var i så god posisjon, sa Liverpool-kaptein Steven Gerrard etter kampen.

Han var uansett sikker fra krittmerket. Han sendte Butland til venstre og ballen til høyre.

20 minutter senere var det Suarez' tur til å tegne seg opp på scoringstavla igjen. Daniel Sturridge, som hadde kommet inn som innbytter bare noen minutter tidligere, førte ballen kjapt mot Stokes 16-meter, og da begge midtstopperne støtte på ham spilte han elegant ballen videre til uruguayaneren som plasserte ballen kontrollert ved lengste stolpe. hans 22. mål for sesongen.

— For min del er ikke antall mål så viktig. Det viktigste er å komme blant topp fire når sesongen er slutt, sa Suarez.

Ellevill avslutning

Fem minutter før fulltid fikk Stoke-fansen et lite håp om poeng da Jonathan Walters sendte ballen gjennom beina til Kolo Toure og via hånda til Liverpool-keeperen og inn i mål. Det forsøket burde den belgiske keeperen stoppet.

Stoke var plutselig på skuddhold, men Sturridge skulle roe de fleste Liverpool-nervene bare to minutter senere. Han jaget et langt innlegg fra Suarez, men Butland vartet opp med en kjemperedning. Liverpool-spilleren klarte imidlertid å holde ballen i spill. Han førte ballen utover i feltet igjen og satte ballen i mål til 5-3. — Vi har dårlig statistikk mot Stoke så det var en stor seier for oss, sa Gerrard etter kampen.

— Vi viste karakter spesielt i første omgang. Vi kom tilbake fra 0-2, men det var synd vi var litt unøyaktige og gav dem noen lette mål, sa Peter Crouch.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Stoke City FC
  3. Liverpool FC
  4. Premier League