Fotball

Bruttern: – Holdt jo på å ta livet av treneren

Bruttern innrømmer sin første «nær døden-opplevelse» som RBK-trener.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen kan glede seg over lagets gode sesongstart.
  • Ole Sagbakken
  • Christian Skare Stendal

TORP (adressa.no): For femte gang på seks forsøk kunne Kåre Ingebrigtsen våkne opp med et glis om munnen dagen etter en Rosenborg-kamp.

— Jeg har hatt langt verre netter enn det her. Men jeg våkner alltid en del i løpet av natten etter at vi har spilt. Og tenker på ulike faser i kampene, sier han til adressa.no, mens han venter på flyet hjem til Trondheim.

Les også

- Vi må være vanvittig bra når vi slår «Barcelona» borte

Går ofte «bak benken» ved straffer

At natta var av det rolige slaget, kan treneren takke en god 2. omgang for — og en tilsvarende god André Hansen i mål.

For Bruttern medgir at han var langt roligere da han var vel tilbake på hotellet etter kampen, enn han var underveis. Tidligere har han innrømmet at han ofte ser vekk eller gjemmer seg litt bort når det handler om straffespark den ene eller andre veien. I dramaet i Skien, hvor først Riku Riski scoret fra ellevemeteren, før Odds Espen Ruud misset, sier Ingebrigtsen rett ut at han hadde det knalltøft.

Rosenborg-spillerne jubler mot Odd.

— Vi hadde jo vært klart best i 2. omgang, så det var synd at de holdt på å ta livet av treneren sin utpå der. Men når André redder den straffen, får vi sette det på kontoen for god TV-underholdning. Jeg forventer ikke at en keeper skal ta et straffespark, sa han etter kampen, og trodde seieren ville glippe.Noe som kjentes fryktelig irriterende der han sto på kunstgresset, med klokka tikkende på overtid.

— Vi var ikke gode i 1. omgang. Men da vi fikk rettet opp avstandene mellom lagdelene og fikk opp aggressiviteten, så kom tryggheten. Videre vet vi at vi er veldig godt trent. Vi var klart best de siste 45. Derfor var det utrolig godt at André tok den straffen, sier han.

Les også

Derfor visste straffe-helten hvor skuddet kom

Vil ikke si noe om Fløya

Etter han fikk roet hjertet igjen søndag kveld – og hadde hatt en ok natts søvn – begynte tankene å gå rundt cupkampen onsdag. Det blir endringer, men hvem som står over kampen i Troms ville ikke treneren si noe om mandag.

Men der han hadde ligget og tenkt gjennom Odd-kampen på nytt fra hotellsenga, hadde han to ting med seg på flyet til Trondheim:

— Jeg har grublet over de første tredve minuttene, og årsakene til det (da RBK leverte årsverste). Og så har jeg tenkt litt på hvorfor vi er så god i det siste. Det er mulig å lære noe av alt, sier Bruttern.

Les også

  1. Søderlund sløste vekk gigantsjanser: - Kan lære meg å stokke beina

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK