Fotball

Ancelotti kaller Ronaldo et «fenomen»

Cristiano Ronaldo scoret hat trick da Real Madrid slo til med åttemålsseier.

Cristiano Ronaldo var i storform da Real Madrid lekte seg til seier.

Real Madrid fullstendig smadret Deportivo La Coruña og vant 8-2 på bortebane i spansk fotball lørdag. Cristiano Ronaldo scoret tre ganger.

Real Madrid var under press etter å ha tapt to seriekamper på rad og havnet seks poeng bak Barcelona allerede etter tre serierunder, men 5-1-seieren over Basel i mesterligaen tirsdag tydet på at det var i ferd med å løsne.

Det viste seg å stemme utmerket. Ronaldo fikk mest skryt da en imponert trener Carlo Ancelotti oppsummerte lørdagens målfest. Åtte mål på bortebane er tangering av rekorden i La Liga, og det er Real Madrid største borteseier noensinne.

– Vi viste hvilken kvalitet vi har. Vi har et fenomen i Ronaldo og andre spillere med stor kvalitet, sa Ancelotti. Det var en annen Ronaldo, med brasiliansk pass, som hadde tilnavnet «Fenomenet», men portugiseren lever også opp til det navnet. Lørdagens hat trick var hans 23. for klubben.

Målfest

Gareth Bale og Javier Hernández fulgte opp med to mål hver, mens James Rodríguez scoret én gang. Både for Hernandez og Rodriguez var det de første målene i La Liga.

De 18.000 tilskuerne fikk se en super fotballkamp der det rant inn med mål. Deportivos reduseringer kom ved Haris Medunjanin (straffe) og Toche, og Ancelotti må finne balansen mellom angrep og forsvar. Real Madrid har sju baklengsmål på de tre siste seriekampene.

– Akkurat nå tenker vi ikke på det. Vi er klar over at vi har ting å forbedre, og det kommer vi til å jobbe med, sa italieneren.

Atlético snublet

Mindre fornøyd med dagen er nok regjerende mester Atlético Madrid, som greide bare 2-2 hjemme mot Celta og misbrukte en sjanse til å overnatte på tabelltopp. Laget er nå bare to poeng foran byrival Real.

Et hælspark fra Pablo Hernández ga Celta en tidlig ledelse, men to dødballer vendte kampen i Atléticos favør før pause. Miranda omsatte Kokes frispark i utligning før Diego Godin nikket inn 2-1 på Gabis hjørnespark.

Celta berget poeng med et straffespark fra Nolito etter at Miranda felte Planas.

Bortejubel ble det også da Granada vant 1-0 over Athletic Bilbao med scoring av Jhon Cordoba. (©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Deportivo La Coruña