Fotball

Ajax-treneren mener Molde har vært heldige med kampoppsettet

— Fenerbahce har mange nye spillere og vil stadig bli bedre, sier Frank de Boer.

TOMMEL OPP: Ajax-trener Frank de Boer under kampen mot Molde.
  • Ørjan Handal Dimmestøl

MOLDE — AJAX 1-1

AKER STADION (rbnett.no): Ajax kom til Molde med sikte på tre poeng og tabelltopp. Etter 90 minutter ble fasiten noe annet. Molde var like gode som det nederlandske storlaget og kampen endte med ett mål til hvert lag.

- Målet var flaks

Frank de Boer møtte til pressekonferanse med en noe strengere mine enn sin norske kollega Erling Moe. Nederlenderen mente at de skapte flere sjanser. Han synes også det var en feil fra sitt eget lag når Eirik Hestad scoret kveldens første mål.

— Vi skapte flest sjanser. Spesielt første omgang var veldig bra fra vår side. Det er en feil i vår filosofi som fører til mål i mot oss. Vi startet bra og ventet på målet fra Ajax. Det kom etter litt flaks, men det er synd vi ikke leder til pause, forteller de Boer.

Målet til Ajax kom fra Viktor Fischer som dro med seg ballen innover i banen. Han skyter og ballen går via rumpen til MFK-kaptein Daniel Berg Hestad og i mål bak en utspilt Horvath. Det var lite keeperen kunne gjøre med den på en fantastisk dag.

— Vi må komplimentere keeperen. Han hadde en bra dag, svarer de Boer.

Ajax gjorde mange feil

Etter pause tok Molde tidvis kontroll og Ajax-treneren synes at de ga hjemmelaget for mange muligheter. Det var spesielt frisparket til Joona Toivio han trakk frem. Samtidig var det viktig for ham med tre poeng når Celtic spilte uavgjort mot Fenebahce.

— Vi spiller også bra i andre omgang. Det var en periode på 10-20 minutter hvor vi ikke var forsiktige nok. Da gjorde vi mange feil og mister grepet om kampen. Derfor får Molde gode sjanser. Vi ga dem muligheten. De siste minuttene tar vi tilbake kontrollen og det er synd vi bare får ett poeng. Spesielt etter uavgjort i den andre kampen, men vi kan leve med resultatet, oppsummerer de Boer til rbnett.

- Vi var forberedt

Molde imponerte mange og gjorde seg bemerket med resultatet i Istanbul. Ajax hadde gjort gode forberedelser og visste akkurat hvordan Molde ville gå ut. Han mener også det er uproblematisk at kampen spilles på kunstgress. Det spilles flere kamper på kunstgress i Nederland enn naturgress.

— Vi hadde forberedt oss godt. Vi visste om taktikken og systemet de ville gå ut i. De siste dagene har vi trent på å spille oss inn bak dem gjennom pasninger langs bakken og luften. Vi spiller også flere kamper i Holland på kunstgress enn naturgress. Det er ingen unnskyldning.

De Boer synes gruppen er vid åpen når rbnett lurer på hvem han tror går videre. Han mener Molde var heldige med kampoppsettet når de fikk Fenerbahce i første kamp.

— Fenerbahce er et nytt lag. De har mange nye spillere og vil stadig bli bedre. Vi vil møte et bedre tyrkisk lag. Så de er fortsatt favoritter. Det er bare å se på spillerne de har. De er fortsatt på fjerdeplass, og vi vil prøve å holde dem der.

Ajax skal i neste runde dra til Istanbul og forsøke å matche Moldes prestasjon. De møter Fenerbahce 22.oktober.

Les også

  1. Molde-treneren: - Vi kan vinne gruppen

  2. Hestad-scoring sikret viktig Molde-poeng

  3. RBK fikk seg en på trynet

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. AFC Ajax