Nest-Sotra kjørte over Tromsdalen

Gjestene fra Tromsdalen sto med en forsvarsspiller i mål nesten hele andre omgang.

NEST-SOTRA – TROMSDALEN 4-0

ÅGOTNES (bt.no ): Nest-Sotra revansjerte den uvanlige smellen mot Mjøndalen i forrige hjemmekamp, ved å tidvis kjøre over nyopprykkede Tromsdalen på Agotnes gress. Nest vant til slutt komfortabelt 4-0. — Det er fantastisk gøy. Vi tok med oss den gode formen fra bortekampen mot Hønefoss, og bare kjørte på. Vi var dødelige i andre omgang, sier Simen Næss, som scoret Nests første mål.

Seieren sender Nest-Sotra opp på fjerdeplass på tabellen, kun to poeng bak ledende Tromsø.

— Det er en lang sesong, men vi må tørre å leve i nuet. At vi gjør det bra, gir oss mye positiv energi, som vi kommer til å ta med oss resten av sesongen, sier trener Aleksander Straus.

Næss sendte Nest i ledelsen

Etter en første omgang der hjemmelaget misbrukte flere gode sjanser, løsnet det fullstendig i den andre. Kantspiller Simen Næss åpnet scoringsshowet da han driblet seg inn i sekstenmeteren og ble felt. Straffesparket tok han selv, og sendte Nest i ledelsen.

— Jeg var fast bestemt på å ta straffen selv. Jeg bommet i cupen, og ville revasjere det denne gangen. Jeg satte den enkelt til siden, uten å ta noen sjanser, sier Næss.

Så, etter 61 minutter, kom situasjonen som skulle gjøre veien til seier langt enklere for strilene. Steffen Lie Skålevik hadde klar bane mot mål, da han ble revet ned av Tromsdalens keeper Eirik Sørensen utenfor feltet. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å sende Sørensen i dusjen, hvilket førte til full forvirring på gjestenes benk.

Utespiller i mål

For med seg på flyet fra Tromsø hadde ikke Tromsdalen en reservekeeper. Løsningen ble forsvarsspiller Svenn Johansen, som ikke har en lang keeperkarriere å vise til.

Utvisningen tok tilsynelatende håpet fra Tromsdalen, som med ti mann hadde mer enn nok med å holde unna for Nests angrep.

Bursdagsmål

Reservekeeper Johansen fikk ikke mange minuttene på banen før han måtte hente den første ballen ut av nettet. I det 69. minuttet avsluttet nemlig burdagsbarnet Johnny Furdal et flott Nest-angrep, og doblet ledelsen til hjemmelaget.

— Jeg hadde lovet guttene å score før kampen, så jeg måtte jo score, sier Furdal, som var fornøyd med 28 årsdagen.

— Jeg har aldri fått sunget bursdagssangen av så mange før. Det var utrolig gøy, sier han og smiler.

Imponerende sluttspurt

Men reservekeeperen gjorde seg langt fra bort mellom stengene. Nest-Sotra spilte seg nemlig flere store sjanser i minuttene som fulgte, men brukte hele 19 minutter på å sette kampens tredje. Det var det midtstopper Henrik Gjesdal som fikk æren av å score. Den innleide stopperen stanget inn en godt slått corner.

På overtid fastsatte Kristoffer Zachariassen sluttresultatet til 4-0, etter at han plukket opp en noe unødvendig retur fra Tromsdalens nye keeperhelt.

— Vi var nærmere å vinne 7-0 enn de var 4-1 etter min mening. Vi hadde full kontroll og skapte mange store sjanser i andre omgang. Keeperen de satte inn var faktisk veldig god, så han bør få mye skryt etter kampen, sier trener Straus.