Fotball

Latifu rett inn på AaFK-laget

Nigerianeren tar plass i forsvaret, mens Michael Barrantes begynner på benken mot Bodø/Glimt.

Akeem Latifu spiller sin første kamp for AAFK etter overgangen fra Hødd.
 • Sveinung Nedregotten

Akeem Latifu ble endelig klar for AaFK for en drøy uke siden, etter lange forhandlinger mellom AaFK og Hødd. Latifu går inn på sin vante posisjon som høyre back, og forsterker et vaklevorent AaFK-forsvar, som har spilt dårlig og sluppet inn mange mål i tidligere treningskamper.

Michael Barrantes har spilt landskamp i midtuka for Costa Rica mot Paraguay, og starter derfor på benken mot Bodø/Glimt.

Les også

Latifu hadde gitt opp håpet

Forvarsel

Kampen i dag er en forsmak på serieåpningen om tre uker (30. mars), da Bodø/Glimt tar i mot Aalesund hjemme på Aspmyra.

Bodø/Glimt feide gjennom førstedivisjon i fjor og rykket opp til eliteserien med klar margin. Laget er dermed vant med å vinne, og har trolig tatt med seg mye selvtillit inn i denne sesongen. Resultatene i treningskampene har så langt også vært brukbare for Jan Halvor Halvorsens mannskap, mot gode motstandere. Glimt har tapt knepent for både Start og Sandnes Ulf, mens de i siste treningskamp slo rival Tromsø 3-0. ## Dårlig forsvarsspill

AaFKs spill i treningskampene har ikke vært all verden. Det er vel kun i seieren mot Hødd (2-0), at spillet har vært godt. Forsvarsspillet har til tider vært meget svakt, noe vi fikk et nytt eksempel på i siste kamp mot Start (2-4). Jan Jönsson har varslet at Aalesund skal spille inn en førsteellever fra og med neste uke. I dag har Jönsson varslet at bærebjelker som Jonatan Tollås Nation og Michael Barrantes skal spille en omgang hver.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (4-2-3-1): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland — Sakari Mattila, Thomas Martinussen - Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen, Tremaine Stewart - Leke James

Benken: Lie, Barrantes, Aarøy, Bjørdal, Grytten

Bodø/Glimt: Londak – Valentin, Sane, Braaten, Imingen – Ndiaye, Chatto, Jacobsen – Richards, Lajaab, Olsen

Benken: Staw, Moe, Konradsen, Johansen, Saltnes, Berglann

Dommer er Per Ivar Staberg.

Følg kampen og chat med vår ekspert:

 1. Les også

  Forsterkninger i vente for Hødd

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5