Klopp utelater viktig Liverpool-spiller i storkampen: – Et sjokk. Ingen så dette komme

Simon Mignolet er ikke i troppen mot Arsenal søndag.

Jürgen Klopp og Liverpool velger tyske Loris Karius fra start mot Arsenal.

Loris Karius starter kampen kampen i mål for Liverpool mot Arsenal søndag.

Til tross for at Mignolet har hatt en god sesongåpning, blir han nå vraket av Jürgen Klopp.

Det var den belgiske journalisten Kristof Terreur som meldte dette først. Han dekker Premier League for avisen HLN, og har som regel full kontroll på de belgiske spillerne i ligaen.

Les også

Klopp: – Mye kan skje før overgangsvinduet stenger

– En bisarr avgjørelse

– Det vil komme som et sjokk. Ingen så dette komme. Mignolet er ikke syk eller skadet. Sportslig er det ingenting å ta ham på. En bisarr avgjørelse, skriver Terreur i avisen.

Også Liverpool Echo meldte det samme.

Én time før kampstart bekrefter Klopp at han ønsker å hvile Mignolet.

– Han ønsket ikke å hvile, og det er ikke noe problem. Vi snakket om det i går, og jeg synes det ga mening. Spesielt når vi har kvalitet i bakhånd, sier Klopp til Liverpools nettsider.

– Jeg ønsker bare at han skal hvile etter en intens periode med gode prestasjoner, sier Klopp.

Tyske Karius ble hentet inn foran forrige sesong, og fikk tillit tidlig. En rekke svake kamper gjorde dog at Mignolet overtok posisjonen som førstekeeper, og har hatt den siden.

Søndag spilles fire kamper i Premier League, og storkampen går på Anfield når Liverpool tar imot Arsenal. Hjemmelaget ble søndag klare for spill i mesterligaen etter seier mot tyske Hoffenheim.

Simon Mignolet var med på å sende Liverpool til Champions League. Nå skal han være vraket av Jürgen Klopp.

På pressekonferansen før kampen sa Klopp at han er fornøyd med den troppen han har til rådighet, men at mye kan skje – både inn og ut av klubben før overgangsvinduet stenger 31. august.

– Divock Origi var ikke med i troppen mot Hoffenheim, og det forteller litt om kvaliteten i troppen, sa Klopp.

Philippe Coutinho spilte ikke onsdagens kamp på grunn av sykdom, og han er heller ikke med søndag. Coutinho ønsker seg til Barcelona, men Liverpool har avslått flere store bud fra den spanske storklubben.

Les også

Nicklas Bendtner tilbake på landslaget

Håp om å reise seg

Liverpool har vunnet en og spilt en uavgjort så langt i serien. Fire poeng er ett mer enn hva Arsenal står med før oppgjøret på Anfield. Arsène Wengers menn tapte sist runde 0–1 mot Stoke, og kommer til Liverpool med et håp om å reise seg etter nederlaget.

London-laget tar med seg både Laurent Koscielny og Alexis Sánchez som begge har til gode å spille i ligaen så langt i år. Sánchez har så langt vært ute med skade, men ifølge Arsenal-manageren har chileneren jobbet hardt og er tilgjengelig mot Liverpool.

Sánchez har ikke ønsket å forlenge kontrakten med Arsenal, men ifølge Wenger har ikke dette tatt bort fokuset til Sanchez.

– Jeg tror ikke han har blitt så distrahert av støyen, spillere på dette nivået er vant til det. Men noen takler det bedre enn andre, og Sánchez er en av dem, sa Wenger da han møtte pressen før kampen.

Men om Sánchez, som ikke har spilt kamp på lang tid, starter kampen er fortsatt i det blå.