Fotball

Derfor har Vålerenga-vrakgodset hatt suksess i Bergen

– Vi hadde ikke økonomi til å beholde dem, sier tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som ikke er overrasket over oppturen.

2015: Vålerenga sliter i eliteserien. I løpet av sommervinduet bestemmer de seg for å rydde opp i stallen, og selger Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen til 1. divisjonslaget Brann. Førstnevnte har vært ut og inn av laget, mens Kristiansen har spilt fast på venstrebacken hele sesongen. Til Nordlys sier daværende trener Kjetil Rekdal likevel at Kristiansen hadde stagnert. Etter sesongen gir klubben også slipp på veteranen Daniel Braaten, som av mange er blitt avskrevet som fotballspiller. Han går også til Brann.

2017: Nilsen, Kristiansen og Braaten utgjør deler av stammen i et lag som kjemper helt i toppen av eliteserien. Under to år etter at de ikke ble vurdert som gode nok i Vålerenga, har de vært viktige bidragsytere for at ustabile Brann nå fremstår som tryggheten selv. På laget er også Amin Nouri, som ble vraket av hovedstadslaget i 2011. I fjor vant de sølv, i år kan det bli gull.

Les hele saken med abonnement