Fotball

Høgli: - TIL må finne roen og ro i land en grei sesong

Tom Høgli (33) er klar på hva som skal til for at han ikke kommer tilbake til en 1.-divisjonsklubb i 2017.

SIGNERTE; Bård Flovik og Tom Høgli på Alfheim stadion i desemnber i fjor da Høgli ble enig om TIL-retur. Nå skal ikke de to jobbe sammen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Den tidligere landslagsspilleren skulle egentlig tilbake i TIL i august, men fikk utsatt returen til 1. januar 2017, på grunn av skadeproblemer i FC København, klubben han nå er på treningsleir med i Østerrike.

– Jeg har fått med meg at det er mye som skjer der oppe nå. Det ser ut som det er mange løse tråder der oppe med trenersituasjonen og spillere, så nå må klubben finne roen og stabiliteten som trengs for å bygge laget opp igjen. Nå handler det for TIL om å ro i land en grei sesong og finne de løsningene som trengs for et langsiktig perspektiv, sier Tom Høgli til iTromsø.

Håper spillere blir

33-åringen fra Skånland er tiltenkt mange år i TIL når han nå kommer tilbake fra neste år.

– Jeg håper for klubben sin del at de beholder de spillerne som er, de trenger alle mann. Samtidig skal TIL være en selgende klubb, men akkurat nå trenger de alle mann, sier Høgli.

Han synes naturlig nok det var leit at Bård Flovik måtte gå tidligere i uken.

– Jeg synes alltid det er trist når trenere må gå. Det er kjedelig, men slik er fotballen, det er slik det har blitt, sier Høgli, som likevel mener TIL har funnet en bra midlertidig løsning.

– Jeg har fullt fokus på FCK og blander meg ikke noe opp i hva som skjer i Tromsø. Nå handler det om å berge plassen, og når ting ble som det ble, er Truls (Jenssen) en veldig god kandidat. Jeg ser han har printet inn lagmoral og stolthet, og det er gode, sunne verdier, sier Høgli.

– Bra pappa stiller opp

Ruben Yttergård Jenssen (29) skal ikke tilbake til TIL med det første, men på sikt. Han synes det er artig at faren Truls Jenssen nå har fått sjansen.

– Det er spennende at han har fått sjansen, og veldig bra at pappa stiller opp. Han jobber fra før av 16 timer i døgnet, så noen timer til er vel ikke noe problem, sier Yttergård Jenssen, som er klar på hva TIL bør få ut av bortekampene mot FK Haugeund (2. juli) og Sandefjord (16. juli), før fotballferien.

– Det viktigste nå er å få inn poeng fortest mulig. Fire poeng på de to bortekampene hadde vært fantastisk, sier 29-åringen.

Les mer om

  1. Ruben Yttergård Jenssen
  2. Tom Høgli
  3. Bård Flovik
  4. Tromsø IL