Gunstig cuptrekning for Rosenborg - langt tøffere for flere av Eliteserie-rivalene

Her er cupens 4. runde.

Tom Nordlie var med på cuptrekningen onsdag.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

Etter Odds 3–0-seier over Flekkerøy onsdag ble trekningen av 4. runde i NM gjennomført.

Regjerende mester Rosenborg får gunstig motstand, hvert fall på papiret. Vinneren av Jerv-Åsane venter for Kåre Ingebrigtsens mannskap.

Vålerenga-sjef Ronny Deila kan også være fornøyd med trekningen. Oslo-klubben får nemlig hjemmekamp mot 1. divisjonslaget Elverum.

Les også

Bendtner-reservens hat-trick sendte Rosenborg videre

Toppoppgjør i Sarpsborg

De første rene Eliteserie-oppgjørene kommer dessuten i 4. runde. Lillestrøm tar imot Tromsø på Åråsen. LSK vant 4–1 over nettopp Tromsø i siste serierunde.

Brann slo Nest-Sotra onsdag. I neste runde venter vinneren av lokaloppgjøret Mjøndalen-Strømsgodset, som spilles torsdag.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, skulle selvsagt helst sett at det ble hjemmekamp, ikke østlandstur i 4. runde.

- Vi satt på bussen, fulgte med på trekningen og håpet på hjemmebane, men skuffelsen over å skulle spille borte går nok fort over. Vi ser mulighetene og tror vi kan gå videre uavhengig av om vi møter Godset eller Mjøndalen, sier Soltvedt.

Brann «risikerer» altså et gjensyn med Mjøndalen. Det brunkledde laget sendte Brann ned i 1. divisjon i 2014 og ut av cupen på Stadion i 2013.

- Vonde minner?

- Det spørs hvilke minner du velger å hente frem! Jeg velger å tenke på da vi slo dem i kvartfinalen i 1982, da vi lå under 0-2 til pause, men vant 4-2. Og hvis vi møter Strømsgodset skal vi hente frem noen gode minner fra kampene mot dem også, flirer Brann-sjefen.

Et annet rent Eliteserie-oppgjør vil finne sted i Bærum. Trond Fredriksens Aalesund møter Stabæk.

Det eneste skikkelige toppoppgjøret i runden er Sarsborg 08-Odd. Lagene er for øyeblikket nummer tre og fire på Eliteserie-tabellen.

Molde fikk Haugesund i onsdagens trekning. Først må imidlertid Ole Gunnar Solskjærs menn seire i 3. runde-oppgjøret mot KFUM torsdag.

Her er trekningen:

Vinneren i Jerv-Åsane-Rosenborg

Lillestrøm-Tromsø

Vinneren i Mjøndalen-Strømsgodset-Brann

Vålerenga-Elverum

Kristiansund-Florø

Stabæk-Aalesund

Haugesund-Vinneren av KFUM-Molde

Sarpsborg 08-Odd

Les også

Bunnlag i 1. divisjon sendte Sogndal ut av cupen

Tre Eliteserie-lag ute

4. runde skal etter planen spilles 9. august.

Av Eliteserie-lagene er det kun Sandefjord, Viking og Sogndal som har røket ut hittil.

Tre kamper i cupens 3. runde er ennå ikke spilt. KFUM-Molde og Mjøndalen-Strømsgodset spilles torsdag, mens Jerv-Åsane er utsatt.

Cupfinalen for herrer spilles 3. desember på Ullevaal Stadion. Rosenborg er regjerende mester, etter finaleseieren over Kongsvinger i fjor.