- I kveld må dere være våkne, Aalesund

<p>Bildet over lyver — for Aalesunds trenertrio syntes slett ikke at gårsdagens siste treningsøkt foran semifinalen var søvndyssende. Den var derimot full av humør og kvalitet!</p>

Trøtte karer. Kjetil Rekdal, Frank Mathiesen og Kent Bergersen

En kamp fra Ullevaal. Men etter ei lang økt er det lov til å være trøtt, også for trenerne.

Og sjefen sjøl, Kjetil Rekdal , likte det han så av gutta onsdag.

— Dette så bra ut. Humøret er på vei opp, og i dag fikk vi fart på ballen også. Og det må vi ha, for vi slår ikke Start uten en god prestasjon. De er et eliteserielag, og er i stand til å spille virkelig god fotball når det stemmer for dem, fastslår han.

Utrolig viktig

Kjetil vet at kveldens semifinale er utrolig viktig, både for supporterne, spillerne og for klubben.

- Går vi til finalen, vil dette kunne bli en kjempesesong for oss. Vi har gjort det godt i Europa, og i serien har jeg fortsatt et mål om å nå 40 poeng. Og klarer vi det, i tillegg til en cupfinale, må vi være godt fornøyd.

Samtidig vet han at lufta kan gå litt ut av AaFK-ballongen med et surt semifinaletap i kveld, så det bør ikke skje!

Sellin

Det har vært fokusert mye på Starts trege midtforsvar i media, noe Rekdal selvsagt også er obs på. Derfor - kan dette være en kamp for AaFKs raskeste spiss, Kjell Rune Sellin, som midtspiss?

— Kanskje, han er i hvert fall aktuell. Men Magnus Sylling Olsen er også høyaktuell der, han er akkurat nå en bedre »boks-spiller» enn «Kjella», mener treneren.

Rekdal advarer mot Starts kontringsspill.

— Der er de gode. Start har alltid hatt et godt offensivt spill, og har offensive karer som kan straffe oss dersom vi ikke er hundre prosent konsentrerte. Start har kommet inn i en negativ spiral utover i sesongen, men det skal ikke mer enn et tidlig mål til mot oss før de kan sprudle igjen. Så ja, vi tar selvsagt Start på alvor.

Straffekonkurranse

Om det blir uavgjort etter full tid og ekstraomganger torsdag kveld, skal semifinalen avgjøres på straffespark-konkurranse. Men Rekdal trente ikke straffespark med gutta onsdag.

— Nei, det blir noe helt annet å stå der foran full stadion å sette en straffe, enn å gjøre det på trening. Jeg har en del spillere som jeg ser for meg er sterke nok psykisk til å sette en straffe, men det vil jeg ikke fokusere på før kampen blåses av.

Rekdal er tydelig optimistisk foran kveldens fotballfest.

— Vi har det ofte med å åpne sesongen godt, så får vi en «down», før vi bedrer oss mot slutten igjen. Jeg tror det blir likedan i år, jeg håper og tror vi er over bølgedalen. Og det skal forhåpentligvis Start få merke i kveld!

Semifinalen Aalesund – Start :