Lønnsfest gir kjøpestopp

<p>Kongsvinger ga så mye bonus og lønnsøkninger til spillerne ved opprykket i fjor at de ikke har råd til å forsterke stallen.</p>

Fotball , 12. november 2009 , Kvalifisering til Tippeligaen , EliteserienKongsvinger - Sarpsborg Edier Frejd , Kongsvinger scoret
  • Øyvind Nordli

Flere av spillerne har økt lønnen med over 30 prosent etter opprykket til eliteserien. Også bonuser ble utløst med tilbakekomsten til toppdivisjonen.

Spillere som hadde 500 000 kroner i lønn i fjor, tjener nå rundt 700 000 kroner.

– Ikke bare ble det betalt ut bonuser, men flere av spillerne har gått vesentlig opp i lønn etter opprykket. Månedslønnen pr. spiller er langt høyere i dag, ja, vi snakker om 30 prosent. Vi i klubbledelsen må ta ansvaret for hva vi gjorde i slutten av 2008 for å lokke spillere hit. Selv om lønnsbudsjettet vårt er høyere i eliteserien, spises alt opp igjen av disse utgiftene , sier Mohn.

Les også:

– Én Bosman-spiller

Sportslig ledelse med klubbens nyansatte trener i spissen, Trond Amundsen, ønsker seg i utgangspunktet fem nye eliteseriespillere.

Men i motsetning til nyopprykkede Hønefoss BK – som har hentet inn fire nye spillere – er KILs handlingsfrihet nesten lik null.

–Spillerkjøp er i utgangspunktet helt utelukket, kanskje kan vi hente inn én Bosman-spiller, men jeg er mye mer opptatt av de spillerne vi allerede har, sier Kongsvinger-leder Henrik Mohn til Aftenposten.

Samleside:

Tynt

Styrelederen og klubbens trenere hadde forrige uke et møte på kammerset etter at trener og sportslig utvalg ikke klarte å skjule sin bekymring over situasjonen. Overfor lokalavisen Glåmdalen sa trener Amundsen «at det må skje noe, ellers har ikke KIL noe i eliteserien å gjøre». Treneren mener stallen er svært sårbar for skader.

Eneste forsterkning av størrelse er Vidar Riseth. Han skal i tillegg til å spille jobbe som markedsdirektør i klubben. KIL har også hentet inn ukjente Martin Linnes (Sander), Kenneth Jahr (Valdres, tilbake fra lån) og Adem Güven (HamKam).

Men mange flere før den tidlige seriestarten 14. mars, er helt uaktuelt.

– Det er veldig fristende å bruke penger på nye spillere, navn som virker forlokkende og så videre. Men det vanvidd og den idiotien som har preget økonomistyringen i norske fotballklubber de siste årene, ønsker ikke vi å ta del i. Vi har fått tillit fra det lille samfunnet vi lever i på Kongsvinger, som har støttet oss gjennom kriseåret i fjor da vi til slutt endte med tre millioner kroner i underskudd. Vi bruker ikke penger vi ikke har , sier Mohn.

Budsjettet til Kongsvinger vil i år ligge på mellom 22 og 23 millioner kroner. Det er desidert minst av alle. I fjor hadde Sandefjord eliteseriens laveste budsjett med 50 millioner kroner.

Klubben spås et tøft møte med eliteserien igjen – etter å ha stått utenfor det gjeveste selskap siden 1999. – Vi opererer i en helt annen divisjon enn våre motstandere. Men det er slik vi har det her nå. Vi har ingen egen TV-kanal, ingen egen mediesjef, ingen ditt eller datt, men vi har i hvert fall til syvende sist 11 spillere, sier Henrik Mohn.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk