Fotball

Celina scoret - overtidsmål reddet Hareides rekke uten tap

Uavgjort mellom Danmark og Kosovo.

Åge Hareides kamprekke uten tap lever videre. Arkivfoto. Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • NTB

KOSOVO - DANMARK 2–2

Bersant Celina (22) så ut til å bli den store helten da Kosovo møtte Danmark til privatlandskamp i fotball, men Åge Hareides kamprekke uten tap lever videre.

På overtid satte Danmark inn 2-2-målet som sørget for at det heller ikke torsdag ble nederlag.

Bersant Celina, som er født og oppvokst i Drammen, sendte Kosovo opp i 2-1-ledelse 25 minutter før full tid torsdag. Det så lenge ut til å avgjøre kampen, men på overtid kranglet Pierre-Emil Højbjerg inn utligningen for danskene.

Scoringen betyr samtidig at Danmark nå står med 25 strake kamper uten tap i ordinær spilletid. Laget ble slått ut av VM i åttedelsfinalen mot Kroatia, men det var etter straffesparkkonkurranse.

 • FÅTT MED DEG DENNE OM CELINA? Den norske England-proffen dummet seg ut. Slo tilbake med perlescoring mot City-stjernene.

Kosovos Bersant Celina sendte laget sitt i føringen mot Danmark torsdag kveld. AP Photo/Visar Kryeziu

Hareide: – En vekker

Oppgjøret torsdag ble nok likevel ikke den opplevelsen Åge Hareide og hans lag hadde håpet på før tirsdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Sveits i Basel. Danskene er rangert som verdens 10. beste lag, mens torsdagens motstander er nummer 130 på FIFA-rankingen.

– Det var en vekker for oss. Man kan ikke gå på banen i Europa og tro at man kan gjennomføre en kamp uten å gi 100 prosent. Det var godt vi hadde denne kampen nå i Kosovo og ikke mot Sveits. Det var meget god trening for oss. Kosovo spilte bra, sier Hareide.

Han startet med Tottenham-stjernen Christian Eriksen på benken. Også forsvarskjempe Simon Kjær og midtbanespiller Lasse Schöne fikk hvile, men ellers brukte Hareide et sterkt lag mot Kosovo. Nevnte Eriksen utlignet for gjestene på straffespark etter en drøy time. Da hadde midtbanespilleren vært på banen i bare noen få minutter.

– Vi ville ikke ha skader på dem før Sveits-kampen. De er sikre i startoppstillingen, og derfor kunne vi la andre spille sammen, forklarer Hareide.

Celina i form

Amir Rrahmani var mannen som sendte Kosovo i ledelsen tidligere i kampen. Han scoret like før pause, et mål som kanskje burde vært annullert for offside.

Målscorer Bersant Celina har takket nei til spill på det norske landslaget. Han valgte Kosovo. 22-åringen har bakgrunn fra Manchester City-akademiet og gjør det for tiden svært bra for Swansea i den engelske mesterskapsserien.

Forrige helg scoret han et nydelig mål da klubben knepent ble slått ut av nettopp City i FA-cupens kvartfinale.

(©NTB)

Les mer om

 1. Bersant Celina
 2. Danmarks herrelandslag fotball
 3. Kosovos herrelandslag fotball
 4. Åge Hareide

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hareide og Danmark slo tilbake med knusende seier

 2. FOTBALL

  Den norske England-proffen dummet seg ut. Slo tilbake med perlescoring mot City-stjernene.

 3. FOTBALL

  Hareides elleville rekke fortsetter

 4. FOTBALL

  Sverige med storseier før Norge-møtet: – Mye står på spill

 5. FOTBALL

  Se videoen: Tar den norske England-proffen tidenes dårligste straffe her?

 6. FOTBALL

  Valon Berisha scoret to mot England i målfest