Brann-laget 2007 samlet igjen: Helstad ga vafler til supporterne. Solli lever på minnene

Se bildene fra gull-jubileet. Og dette husker Brann-spillerne best fra 2007.

KAMERATER: Azar Karadas og Erik Huseklepp er gode kamerater. Lørdag feiret de med resten av Brann-laget fra gullsesongen.

Det er 10 år siden Bergen ble farget rød. 10 år siden «gullet kom hem». 10 år siden heltene i røde drakter var best i Norge. Lørdag feiret gullaget fra 2007 jubileet i Bergen.

Vi stilte noen av spillerne spørsmålene: Hvordan er det å samles igjen etter ti år? og hva er det beste minnet fra gullsesongen 2007?

– Noen av oss ser hverandre ofte, men det er artig å møte igjen gjengen, laget og hele teamet egentlig. Det var en fantastisk tid, og en tid i hvert fall jeg aldri kommer til å glemme. Jeg er glad for at man har fått til en sånn samling, sier Azar Karadas.

BRANN: Festlokalet var pyntet med Brannartikler fra gulv til tak.

– Det er utrolig gøy å se alle igjen, men han der ser jeg nok, sier Huseklepp mens han peker mot Karadas og ler, før han legger til:

– Det er fantastisk gøy at så mange kunne stille.

– Hva er ditt beste minne fra 2007, Huseklepp?

– Det var den kampen vi vant 5–2 mot Viking. Det var helt enormt, og det sto folk fra Festplassen og helt opp til teateret. Du opplever ikke det noe annet sted i Norge, sier Huseklepp.

PYNT: Til og med veggene var utsmykket av fotografier av Brann-spillerne. Her bilde av Hassan El Fakiri og Azar Karadas.

– Det er et par av oss som møtes innimellom, men det er kult at det har blitt satt i gang noe sånt. For dette laget her likte å ta en fest. Jeg kan si det sånn i etterkant, ti år etterpå, sier Helstad og ler.

– Men vi hadde det veldig gøy sammen, og det fortsetter vi å ha i dag også.

Helstad måtte tenke seg godt om for å nevne hvilket minne som var hans beste fra 2007. For som østlendingen påpekte, var det mye som gjorde inntrykk sesongen for 10 år siden.

GLAD I EN FEST: – Dette laget her likte å ta en fest, sier Thorstein Helstad

– Det største er vel det folkehavet som sto nede på Festplassen og tok oss imot, sier den tidligere spissen før han tenker seg om og sier:

– Det mest spontane er den festen da vi vant gullet den mandagen. Da alle bergenserne strømmet til gatene og det var helt kaos på Stadion. Det er kanskje det som sitter igjen mest. Jeg ga vafler husker jeg. Vi satt nede hos Jan Gunnar (Solli) og vi tok med vafler opp til supporterne, forteller Helstad.

GULL-LAGET: Gull-laget fra 2007 feiret 10 års jubileum lørdag kveld.

– Jeg synes det er veldig spesielt og gøy. Gullet var blant høydepunktene i livet og vi opplevde noe som svært sjeldent skjer i Bergen. Det er veldig mange bra mennesker her som man kommer godt overens med, og det merker man på stemningen med en gang, sier Petter Vaagan Moen.

– Når man møtes igjen er det litt som at tiden har stått stille. Minnene er så sterke, og vi hadde det så utrolig bra som gruppe og en veldig fin gjeng. Alle visste sin egen posisjon og vi støttet hverandre hundre prosent, sier Jan Gunnar Solli.

GOD GJENG: – Vi hadde det så utrolig bra som gruppe, sier Jan Gunnar Solli (t. høyre). Her med Petter Vaagan Moen.

– Når vi går tilbake og deler historier her nå, ja, folk har stiftet familie, livet har gått sin gang og det er ti år siden sist. Men likevel er det de små øyeblikkene som er så stas. Det er det vi bygger denne kvelden her på, sier Solli og smiler.