Fotball

Nils Arne Eggen gjør trenercomeback på RBKs 100-årsdag

Og Åge Aleksandersen har spilt inn ny versjon av «Bilde tå´n Ivers».

Nils Arne Eggen gjør trenercomeback i jubileumsfeiringen til Rosenborg. Her står legenden sammen med programleder Odd Rune Wolden og Petter Moen Nilsen fra NRK, Kåre Ingebrigtsen og Mike Jensen.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Onsdag kveld ble deler av programmet til jubileumsarrangementet til Rosenborg sluppet. Det inneholder en flunkende ny versjon av «Bilde tå´n Ivers» , og en showkamp med flere av RBKs store helter fra de siste 30 årene i Rosenborgs historie.

Nils Arne Eggen gjør trener-comeback på Lerkendal sammen med Bjørn Hansen, og de skal møte et lag som ledes av Erik Hamrén og Trond Henriksen.

Ifølge NRK vil følgende spillere ledes av Nils Arne Eggen:

Sigurd Rushfeldt, Kåre Ingebrigtsen, Jørn Jamtfall, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Bjørn Tore Kvarme, Mini Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Sverre Brandhaug, Roar Strand, Ola By Rise.

Disse spillerne er bekreftet på Erik Hamrén og Trond Henriksens lag:

Daniel Ørlund, Øivind Storflor, Micke Dorsin, Vidar Riseth, Ståle Stensaas, Steffen Iversen, Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Fredrik Winsnes, Christer Basma.

Les også

Bratseth slår alarm om fotballens fremtid: – Blir verre og verre for klubber som Rosenborg

Nyinnspilt sang

Planen var at Åge Aleksandersen skulle spille Rosenborgs egen nasjonalsang, Bilde tå´n Ivers, på jubileumsfesten den 19. mai. Så ballet det på seg. Nå er låten spilt inn på nytt – i en helt ny drakt.

– Vi ønsket i utgangspunktet at Åge skulle gjøre låten live på Lerkendal, men så ville han ta det i et studio, og ha med seg Trondheimsolistene, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug til Adresseavisen.

Svartlamon Hardkor og Arve Tellefsen ble også med på innspillingen.Sammen med NRK ble lyden og videoen spilt inn på studioet på Øra. Dyrhaug tror at fansen vil ta godt imot den nye versjonen.

– Jeg tror fansen vil like den bra. Jeg synes i alle fall den er det, sier Dyrhaug.

Åge Aleksandersen har samarbeidet med Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon Hardkor om den nye versjonen av «Bilde tå´n Ivers».
Les også

Her hyller Åge Aleksandersen «Ivers» foran 20 000 tilskuere

Spilles før showkampen

Urpremièren skal foregå på Lerkendal 19. mai, 100-årsdagen til Rosenborg. Da skal Åge, Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon Hardkor vise publikum den nye versjonen før showkampen med kjente RBK-helter på kvelden.

Hele arrangementet blir vist på NRK2.

Daglig leder for Trondheimsolistene, Steinar Larsen er stolt av at de fikk være med på nyinnspillingen.

– Det er stor stas for oss at de ønsket å ha oss med. Storparten av oss er Rosenborg-fans, både trønderne og de som har flyttet hit. De som ikke er RBK-fans holder i alle fall en lav profil. Alle satte uansett stor pris på å få være med, sier Larsen til Adresseavisen.

Les også

Rekordsalg for Rosenborg: – Man må lage en «fest i festen»

– Jeg er spent

Sangen er arrangert for kammerorkester av Knut Anders Vestad, som har samarbeidet tett med Trondheimsolistene tidligere.

– Sangen er preget av at den er laget for kammerorkester, og sammen med koret blir det en sterk opplevelse. Jeg har ikke hørt den, så jeg er spent, sier Larsen.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med Åge Aleksandersen, men har ikke lykkes onsdag kveld.

Les mer om

  1. Åge Aleksandersen
  2. Rosenborg BK