En oppmerksom TV-seer kan ha reddet livet til Liverpool-legende

En e-post kan ha vært livreddende for Mark Lawrenson.

KREFT: Lørdag annonserte tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson (t.h.) at han er friskmeldt fra kreften. Her sammen med Alan Kennedy og Alan Hansen.
  • Benedicte A. Bakken

Lørdag fortalte tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson om at en TV-seer ble oppmerksom på kreften hans etter en episode av programmet Fotball Focus, melder nettstedet Echo.

Fredag delte 61-åringen gladnyheten på Twitter om at han er friskmeldt etter to operasjoner for å fjerne en kreftføflekk i ansiktet.

«Etter tre måneder med fremragende omsorg på både Ormskirk og Whiston sykehus fikk jeg beskjeden etter to operasjoner og fjerningen av kreftføflekken i ansiktet mitt, at kreften ikke har spredd seg», skriver Lawrenson i meldingen.

Les også

Idretten ble et fristed da livet forandret seg. Nå skal Annika til ungdoms-OL

Fikk e-post fra TV-seer

Det var etter at en TV-seer ble oppmerksom på føflekken at Lawrenson først kontaktet lege. TV-seeren sendte en e-post til Liverpool-legenden og ba ham få sjekket den mørke flekken på huden hans umiddelbart. Det gjorde han, forteller Lawrenson til BBC.

– Den e-posten var det sparket bak som jeg trengte. Jeg gikk og fikk det sjekket umiddelbart, og det viste seg å være kreft, så jeg fikk det fjernet med en gang, forteller 61-åringen til kanalen.

LIVERPOOLSPILLER: Mark Lawrenson (t. venstre) spilte for Liverpool fra 1981 til 1988.

Lawrenson kom med en oppfordring til andre.

– Jeg vil anbefale alle med liknende tvil om et merke på huden om å ikke vente, og gjøre det samme, sier Lawrenson.

Lawrenson spilte i Liverpool i perioden 1981–1988 hvor han fikk 241 kamper for klubben.