Fotball

Kjenner situasjonen igjen fra Haugesund

<p>— Jeg skjønner at det er misnøye blant spillerne, sier Jonas Johansen, Rune Skarsfjord-elev fra tiden i Haugesund.</p>

ÅLESUND 20120520.Eliteserien 2012. Branns Erik Nævdal Mjelde (t.h.) og trener Rune Skarsfjord etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Aafk vant 2-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Øystein Vik

LES OGSÅ:

 • Halve troppen vil kaste Skarsfjord
 • Jaiteh følte seg presset ut av Brann

BT var i går i kontakt med flere kilder i med tilknytning til FK Haugesund og foranledningen til at Rune Skarsfjord sluttet som trener i klubben i 2008 og begynte i Brann som Steinar Nilsens assistent.

Gjengangeren i det som blir sagt, er at det var noen ankepunkter mot Skarsfjord på det fotballmessige, men det største problemet spillerne hadde med narvikingen var måten han behandlet folk på.

Flere av spillerne med fortid fra Skarsfjords tid i Haugesund har bare ventet på at det skulle «komme et opprør i Brann også».

— Jeg skjønner at det er misnøye blant spillerne. Det var det også i Haugesund. Jeg følte meg noen ganger urettferdig behandlet, sier Jonas Johansen, tidligere Haugesund-spiller som nå er i Tromsdalen.

— Jeg kjenner igjen problematikken, samstemmer Per Morten Kristiansen, keeper i Haugesund.

- Veldig tøff leder

Johansen beskriver Skarsfjord som en nordlending som sier det han mener.

- Han er en veldig tøff leder. Noen ganger gjør og sier han kanskje ting han ikke mener, som han ikke tenker over før etterpå, sier Johansen.

På den positive siden omtales Skarsfjord som mannen som skal ha æren for at Haugesund ble profesjonalisert som klubb, og at han la grunnlaget for at klubben i dag er å regne med blant de beste i Norge.

Utslag av ambisjoner

I forkant av at Skarsfjord sluttet som trener i Haugesund, ba nesten hele spillergruppen om hans avgang. Terje Flateby, sportsredaktør i Haugesunds Avis, sier han ser klare likhetstrekk med foranledningen til at Skarsfjord forlot FK Haugesund og det som nå skjer i Brann.

— Mange i spillergruppen var misfornøyde med personalpolitikken. Det var hovedtemaet da, og det virker som om det er det nå også, sier Flateby som understreker at han bare kjenner situasjonen i Brann gjennom media.

— Her i Haugesund kom kritikken mot Skarsfjord første gang frem gjennom en artikkel i Haugesunds Avis, veldig lik den som BT hadde (i gårsdagens avis), sier Flateby.

Etter at han ble evaluert av spillerne i Haugesund, lovet Skarsfjord å bli mer ydmyk.

- Jeg tror det er oppriktig når Skarsfjord lover bedring. Han er ambisiøs og vil være best mulig. Det at han er så ambisiøs er kanskje litt av grunnen til at han krever veldig mye av folk, sier Flateby.

 1. Les også

  Leciejewski ute - debutant mot Viking

 2. Les også

  Skarsfjord er glad &laquo;gørret kommer på bordet&raquo;

 3. Les også

  Dette er Branns to muligheter

 4. Les også

  Halve troppen vil kaste Skarsfjord

 5. Les også

  Jaiteh følte seg presset ut av Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5