Fotball

Siste kamp betyr ingenting poengmessig, men mye for Vikings moral

Det har vært en mørk sesong for Viking. Søndag spiller de sin siste kamp i Eliteserien - for denne gang.

Kristoffer Haugen og Julian Ryerson feierer under oppgjøret med Tromsø. Begge ønsker å forlate Viking når sesongen er over.
  • Lars Hjalmarsson

Siste runde av Eliteserien 2017 spilles søndag. For Viking betyr det at Stabæk kommer på besøk, og det er en mulighet til å sette et plaster på såret denne sesongen har vært.

– Vi ønsker å få til en positiv avslutning til søndag. Og med det mener jeg at vi ønsker å vinne kampen mot Stabæk, sier midlertidig trener i Viking, Bjarte Lunde Aarsheim.

Blir det seier i siste serierunde, har Viking vunnet to av sine tre siste kamper. Forrige kamp ble det tap mot seriemester Rosenborg, runden før det ble det hjemmeseier mot Sarpsborg 08.

– Jeg føler vi har gått litt tilbake til røttene våre. Det er små enkle grep som har gjort oss bedre, Julian Ryerson i vikingforsvaret.

Les også

Den sparkede Viking-treneren: – Jeg måtte vaske draktene

Bjarte Lunde Aarsheim var assistenttrener under Ian Burchnall, nå er han midlertidig trener for Viking.

Siste kamp

For Ryerson kan kampen mot Stabæk bli den siste han spiller for Viking. Han har uttrykt ønske om å forlate klubben.

– Det er ingenting som er avgjort, så jeg vet ikke om dette blir min siste kamp for Viking. Hvis det er det så er det litt rart. Uansett tenker jeg ikke på det nå, jeg ser frem til kamp som vanlig, sier Ryerson.

I april forlenget Ryerson kontrakten sin med Viking og skrev under på en avtale som varer ut 2018-sesongen.

Etter det Aftenbladet kjenner til ble dette gjort for at Viking skal kunne få penger for Ryerson. Hadde ikke avtalen blitt forlenget, kunne Ryerson forlatt klubben gratis etter denne sesongen.

Les også

«Treneren som skal inn må ha en vanvittig entusiasme og evnen til å skape et vinnerlag»

– Jeg kan ikke si mer enn at det er mange klubber som har fulgt ham, og at det selvfølgelig er interesse for Ryerson, sier spillerens agent, Tore Pedersen til Aftenbladet.

En annen forsvarspiller, Kristoffer Haugen, har også sagt at han ønsker å forlate klubben etter sesongen. Haugen blir ikke å se på banen søndag, og var heller ikke med laget å trente på Knudamyra på torsdag.

– Haugen har spilt sin siste kamp for sesongen. Han har en skade i låret, og den strikken kan vi ikke tøye, sier Vikings fysioterapuet, Halvard Øen Grova.

Les også

Ytterpunkt for Viking stadion: Fra helt kommunalt til konkurs

Offensivt fokus

Stabæk ligger på 7. plass på tabellen, og har to uavgjort og en seier på sine tre siste kamper. Vikingtreneren tror det er gode muligheter for å påføre Stabæk et tap søndag.

– Vi har trent offensivt de siste øktene. Kampen betyr ingenting poengmessig, men det vil være bra for både spillere og supportere å lade opp til neste sesong med en seier, sier Aarsheim

Både trener og lag er enige i at seier på søndag kan være en oppløftende avslutning på en tung sesong.

– Det hadde vært deilig å avslutte med en seier med litt margin, sier Ryerson.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Kristoffer Haugen
  4. Julian Ryerson