Fotball

Steinar Nilsen: - Norsk fotball ligger så langt nede som den aldri har gjort før

Steinar Nilsen mener at striden mellom Discovery og TV2 er svært skadelig for omdømmet til norsk fotball.

Tidligere Tromsø-trener Steinar Nilsen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Nilsen, som har trent både TIL og Brann i Eliteserien, følger norsk fotball fra sidelinjen. Han har fulgt nøye med i krangelen mellom Discovery og TV2. At Norsk Toppfotball (NTF) har oppfordret Eliteserielagene til ikke å sende spillere eller trenere til TV2-programmet Fotballxtra får Nilsen til å reagere kraftig:

I et Facebook-innlegg fredag formiddag skriver fotballprofilen blant annet:

- Når jeg er inne på lavmål, så må det også nevnes boikotten av TV2 fotballmagasin. I Norge trenger vi all oppmerksomhet vi kan få rundt fotballproduktet. Vi har en rekordlav ranking med landslaget, og det trengs et felles løft for å få entusiasmen tilbake i norsk fotball. Det er NTF sin oppgave å ivareta interessene, men deres fremste oppgave er å fremme produktet, skriver Nilsen.

Les også

  1. Fotballforbundet reagerer på boikott-oppfordring av TV 2-program

  2. TV 2 risikerer å bli utestengt fra OL

- Katastrofe

For noen år siden var Nilsen selv ekspertkommentator i TV-kanalen Max, som også eies av Discovery. Det stopper han på ingen måte fra å være tydelig i hva han mener.

- Saken er en katastrofe for norsk fotball. Vi trenger i disse tider all omtale vi kan få, og på denne måten få fokus på toppfotballen. At man tar vare på interessene sine har jeg forståelse for, men det må være andre måter å løse dette på, sier Nilsen.

Han peker i tillegg til et landslag langt nede på FIFA-rankingen på lave tilskuertall som sterke bevis for nedturen.

- Norsk fotball ligger så langt nede som det aldri har gjort før. Det vi må finne ut av er hvordan vi sammen skal bygge opp engasjementet og fylle stadionene i Eliteserien på nytt. Da handler det aller minst om å boikotte et fotballprogram som tar norsk fotball på alvor, sier Nilsen.

Derfor mener Nilsen at Discovery, NFF og NTF aldri burde saksøkt TV2, men heller gått i dialog.

- Vi glemmer at det er folk som skal følge og kjøpe produktet norsk fotball. Det blir stadig færre av disse når du dreper engasjementet og diskusjon. Vi trenger sterke meninger og synspunkter i norsk fotball. Det blir fullstendig feil å ta det ene programmet som har fungert, og behandle det på denne måten. Da må man heller se på hvilket nivå kan dette programmet fungere videre. Discovery trenger dessuten konkurranse, sier Nilsen.

- Klubbene må være lojale

Nilsen har registrert at også gammelklubben TIL har støttet NTF i oppfordringen om ikke å stille i TV2 Fotballxtra.

- Klubbene kan ikke gjøre noe annet enn å forholde seg lojalt. Ellers får man anarki, og det er det ingen som ønsker, sier den tidligere trenerprofilen.

Han mener det viktige nå er at de som sitter med makten våkner opp, og holder saken utenfor rettsvesenet, dit den er på vei. At den er på vei mot rettslig avgjørelse mener Nilsen forteller om svak og dårlig ledelse i NTF

- Dette bør ikke i nærheten av retten, og hvis det skjer vil det være et lavmål. I 2017 burde vi ha kommet lengre, sier Nilsen om striden mellom Discovery og TV2.

- Vi har møtt TV2 før stevning ble sendt uten at dette endret noe. Fotballen bad om møte med TV2 før første sending, og det ønsket ikke TV2, svarer NTF-leder Leif Øverland på kritikken fra Steinar Nilsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien